MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Δεν άφησαν μαθητές με αναπηρίες να μπουν στα σχολεία. Είπαν δεν ήξεραν…»

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν άφησαν μαθητές με αναπηρίες να μπουν σε σχολεία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες – «Δεν ήταν ενήμερες οι διευθύνσεις των σχολείων… Ζητάμε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα ειδικά σχολεία»

«Αλαλούμ» φαίνεται να προκλήθηκε σήμερα σε δύο δημόσια δημοτικά σχολεία, αφού δεν επετράπη η είσοδος σε μαθητές με αναπηρίες, σύμφωνα με καταγγελίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Advertisement

Όπως κατήγγειλε στη Cyprus Times ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Αυγουστίνος, «σε δύο περιπτώσεις σήμερα παιδιά δεν μπόρεσαν να φοιτήσουν κανονικά στα σχολεία τους και επέστρεψαν στο σπίτι, γιατί όπως μάθαμε διευθυντές δεν ήταν ενήμεροι και δεν επέτρεψαν είσοδο στα σχολεία σε αυτά τα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε δια στόματος του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου η επιστροφή 769 παιδιών με αναπηρίες. Η απόφαση λήφθηκε μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τους επιδημιολόγους, την ώρα που εκτός του κτιρίου του Υπουργείου είχαν συγκεντρωθεί γονείς παιδιών με αναπηρία διαμαρτυρόμενοι για την αρχική απόφαση.

Μιλώντας στη Cyprus Times o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Χρήστος Αυγουστίνος, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις περιπτώσεις που ήρθαν εις γνώση του και διευθυντές δεν άφησαν παιδιά να φοιτήσουν κανονικά σήμερα στα σχολεία τους.

Όπως εξήγησε ο κ.Αυγουστίνος «στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου παιδί με τυφλότητα πήγε στο σχολείο με τη μητέρα του και η Διευθύντρια τους είπε ότι δεν μπορεί να το δεχτεί, ισχυριζόμενη ότι δεν γνώριζε τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου. Το παιδί και η μητέρα επέστρεψαν στο σπίτι».

Σε μία άλλη περίπτωση σύμφωνα με τον κ.Αυγουστίνο «στη Λάρνακα παιδί με απλή νοητική αναπηρία πήγε στο σχολείο και πάλι ο Διευθυντής δεν δέχθηκε την φοίτηση του, γιατί δεν κατάλαβε, δεν διάβασε τις νέες οδηγίες, δεν γνωρίζω τι συνέβη».

Όπως επισήμανε ο κ.Αυγουστίνος «μπορώ να καταλάβω ότι είμαστε πιο ευπαθείς, όμως πρέπει να δούμε σοβαρά αυτά τα ζητήματα» και κάλεσε ταυτόχρονα τον ΠτΔ να αφιερώσει χρόνο έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν στην 3η φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων και τα Ειδικά Σχολεία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network