MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δέκτης παραπόνων για μη εκτέλεση συνταγών για φάρμακα η ΟΣΑΚ. «Συνέχιση σύγχυσης στα κρατικά φαρμακεία…»

Advertisement

Sponsored by exness

Παράπονα για μη εκτέλεση συνταγών για φάρμακα έχει δεκτεί η ΟΣΑΚ – Καλεί αρμόδιους να διορθώνουν αστοχίες

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) κάνει λόγο για παράπονα που έχει δεχθεί από ασθενείς ότι φαρμακοποιοί των δημόσιων νοσηλευτηρίων αρνούνται να εκτελέσουν ιατρικές συνταγές για φάρμακα τριών μηνών και καλεί όλους τους αρμόδιους όπως διορθώνουν άμεσα αστοχίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΑΚ «καταγγέλλει και δημόσια τη συνέχιση της σύγχυσης που επικρατεί στα κρατικά φαρμακεία παρά την εγκύκλιο  που έχει σταλεί από τον ΟΚΥπΥ και στην οποία ρητά αναφέρεται ότι για την  προστασία των ατόμων με χρόνιες παθήσεις θα γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση και παραχώρηση φαρμάκων για τρεις μήνες αντί για δύο όπως ήταν προηγουμένως».

Δυστυχώς, προστίθεται, το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ασθενών της ΟΣΑΚ τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί παράπονα από ασθενείς οι οποίοι παίρνουν τα φάρμακα τους από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ενώ έχουν στα χέρια τους συνταγή από το γιατρό τους για τρεις μήνες, οι φαρμακοποιοί αρνούνται να τους την εκτελέσουν για τρίμηνη περίοδο και τους παραχωρούν την φαρμακευτική τους αγωγή μόνο για ένα μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «φαίνεται ότι οι ξεκάθαρες οδηγίες του ΟΚΥπΥ οι οποίες δόθηκαν με την εγκύκλιο με ημερομηνία 13 Απριλίου 2020 ή δεν έγιναν γνωστές από το προσωπικό των φαρμακείων ή δεν ακολουθούνται».

Εκφράζεται η θέση ότι «υπάρχει η αναγκαιότητα όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων να γνωρίζει και να εφαρμόζει διαδικασίες οι οποίες να διευκολύνουν τους ασθενείς και τους προστατεύουν ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης».

Η ΟΣΑΚ καλεί «όλους τους αρμόδιους λειτουργούς όπως βρίσκονται σε εγρήγορση και αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να προλαμβάνουν ή διορθώνουν άμεσα αστοχίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πασχόντων συνανθρώπων μας και  προκαλούν ζημιά στις προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network