MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεκάδες επικίνδυνα παιχνίδια εντοπίστηκαν σε καταστήματα σε όλη την Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Δεκάδες επικίνδυνα παιχνίδια εντοπίστηκαν σε καταστήματα σε όλη την Κύπρο – Ενημερώνει και προειδοποιεί  η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Advertisement

Δεκάδες επικίνδυνα παιχνίδια εντοπίστηκαν στη διάρκεια εκστρατείας ελέγχου παιδικών παιχνιδιών που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, την περίοδο 14 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Η εκστρατεία κάλυψε 111 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών παγκυπρίως, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, που μεταδόθηκε από το ΓΤΠ.

Συγκεκριμένα, σε επτά περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 19 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια, τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου, δόθηκαν οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες. Περαιτέρω, σε άλλες 26 περιπτώσεις έγιναν προφορικές προειδοποιήσεις στους οικονομικούς φορείς. Για τα παιχνίδια που έχουν αποσυρθεί από την αγορά πατήστε εδώ.

Όπως αναφέρεται, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στο πλαίσιο των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που κρίνονται επικίνδυνα και αποσύρονται.

Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας υπάρχουν αναρτημένα ενημερωτικά έντυπα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οικονομικούς φορείς, καθώς και αναρτημένο το νέο ενημερωτικό έντυπο με τίτλο: “Συμβουλές για το Πάσχα”, το οποίο ετοιμάστηκε για τις ανάγκες της εκστρατείας.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network