MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεκάδες χιλιάδες ιστότοποι με πληροφορίες για τον COVID-19. Λένε όμως την αλήθεια; Ενημερωτικό sms

Advertisement

Sponsored by exness

Τα Fake News περιέχουν και κινδύνους κυβερνοασφάλειας – Προειδοποιήσεις προς αναγνώστες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο διαδίκτυο γύρω στις 70.000 χιλιάδες ιστότοποι που σχετίζονται ή περιέχουν πληροφορίες για τον COVID-19. Σημαντικός αριθμός από αυτές τις ιστοσελίδες περιέχουν όχι μόνο ψευδείς ειδήσεις αλλά και «μολυσμένες» με κακόβουλα λογισμικά καθώς και κάποια άλλα που είναι δυνατόν οδηγήσουν τους χρήστες σε παραπλανητικές ή χωρίς αντίκρισμα αγορές ή πληρωμές.

Advertisement

Οι αναγνώστες πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή!

Σήμερα στάλθηκε σε πολλά κινητά ένα προειδοποιητικό μήνυμα που προέτρεπε τους πολίτες όπως επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να μην εμπιστεύονται ιστοσελίδες με ψευδείς ειδήσεις και οι οποίες πιθανόν να οδηγούν σε απάτη.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας – Εθνική Ομάδα Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων συστήνει όπως:

Α) Η ενημέρωση μας να γίνεται μόνο από επίσημους και αξιόπιστους διαδικτυακούς τόπους.

Β) Η περιήγηση στο διαδίκτυο να πραγματοποιείται σε ασφαλής ιστοσελίδες και σε καμία περίπτωση να μην ανοίγονται φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία από άγνωστους αποστολείς.

Προτεινόμενα εργαλεία για έλεγχο ιστοσελίδων και αρχείων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού μας, https://csirt.cy/tooling

Επιπρόσθετα οι χρήστες πρέπει να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή σε μη ασφαλής ιστότοπους ή σε ιστότοπους που δεν μπορεί να ελεγχθεί η γνησιότητα τους, στους οποίους πραγματοποιούνται αγορές ή δωρεές με επίκεντρο τον COVID-19 (π.χ. αγορές αναλώσιμων αγαθών, μάσκες, αντισηπτικά κτλ., καθώς και συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού και παροχή βοήθειας στους πληγέντες).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network