MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεκάδες άτομα σε υποχρεωτική καραντίνα στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεκάδες άτομα σε υποχρεωτική καραντίνα στα κατεχόμενα – Η «αστυνομία» λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού

Πέραν των 200 είναι τα άτομα που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική υπό έλεγχο καραντίνα σε πεντάστερο ξενοδοχείο στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο Κερύνειας για 14 μέρες, όπου η «αστυνομία» λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, όσοι έρχονταν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου παραλαμβάνονταν από τη σκάλα του αεροσκάφους από ειδικά λεωφορεία και προσωπικό με στολές προστασίας για να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο. Το μέτρο ισχύει για όλους τους πολίτες, όπως διευκρινίζεται, ακόμα και πολίτες της Τουρκίας.

Εκτός από τις πτήσεις που θα έρθουν από Βρετανία αύριο και μεθαύριο, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε ότι Τ/κ φοιτητές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία θα έρθουν με πτήσεις των Τουρκικών Αερογραμμών μέσω Τουρκίας.

Με το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας αντιδρούν οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας. Ο Τ/κ κοινοτάρχης Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουτέν σε δηλώσεις στην Κίπρις ανέφερε ότι η απόφαση απομονώνει τους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στην Πύλα και στο Πέργαμος και προκάλεσε απογοήτευση, οργή και απελπισία. Υπενθυμίζοντας ότι ένα σημαντικό κομμάτι των διαμενόντων στα εν λόγω χωριά εργάζονται «στον βορρά» και λαμβάνουν σύνταξη από εκεί, ο κοινοτάρχης επεσήμανε ότι προσεχώς οι άνθρωποι αυτοί θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα.

Κατανοεί, πρόσθεσε, τη λήψη μέτρων αλλά θα ανέμενε να ληφθεί μια απόφαση που θα επέτρεπε να συνεχίσουν τη ζωή τους οι Τουρκοκύπριοι που έχουν συνδέσει τη διαβίωσή τους με τον «βορρά» και η απόφαση έπρεπε να είχε ληφθεί από κοινού από τις δύο πλευρές του νησιού. «Ο αγώνας έπρεπε να διεξαγόταν από κοινού», ανέφερε ο κ. Γκιουτέν, σημειώνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι της Πύλας δεν μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός ότι τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης με τους Ελληνοκύπριους.

Στο μεταξύ, κατόπιν έκκλησης της «γενικής διεύθυνσης» του «ιδρύματος δανείων και οικοτροφείων» εκκενώθηκαν φοιτητικές εστίες στα κατεχόμενα που αριθμούν 6,000 κλίνες και το 90% αυτών, που ήταν κατά κύριο λόγο Τούρκοι φοιτητές, επέστρεψε στην Τουρκία.

Εγινε επίσης γνωστό ότι ως μέτρο για το κορωνοϊό από τις κεντρικές φυλακές αποφυλακίστηκαν 29 κατάδικοι με μη σοβαρές παραβάσεις ενώ τα 10 άτομα που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια στις 15 του μήνα ως διαμαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης με αφορμή τον κορωνοϊό, προσήχθηκαν σήμερα στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας που τους άφησε ελεύθερους με χρηματικό πρόστιμο μέχρι στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ως μέτρο προστασίας για τα άτομα άνω των 65 ετών, ο «δήμος» Κιόνελι ανακοίνωσε ότι κάθε τρεις μέρες θα εξυπηρετεί μόνο άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network