MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δείτε το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών

Advertisement

Sponsored by exness

8,198 υποψήφιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων  – Πρώτο μάθημα αυτό των Νέων Ελληνικών – Έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές τα 54 εξεταστικά κέντρα

Advertisement

Στη μάχη των Παγκύπριων εξετάσεων ρίχνονται σήμερα 8 χιλιάδες 198 υποψήφιοι είτε για σκοπούς απόλυσης από δευτεροβάθμιά εκπαίδευση, είτε για να διεκδικήσουν μια θέση σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα κληθούν να γράψουν οι υποψήφιοι όπως κάθε χρόνο είναι αυτό των Νέων Ελληνικών. H εξέταση θα αρχίσει στις 8 και θα ολοκληρωθεί στις 11.

Στις Παγκύπριες εξετάσεις συμμετέχουν συνολικά 8198 υποψήφιοι ενώ θα λειτουργήσουν 18 εξεταστικά κέντρα στη Λευκωσία, 15 στη Λεμεσό, 9 στη Λάρνακα, 8 στην Πάφο και 4 στην Αμμόχωστο.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Παιδείας καλεί τους τελειόφοιτους να αντιμετωπίσουν τις εξετάσεις αυτές με ωριμότητα, θάρρος, ψυχραιμία, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και σημειώνει πως οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ο θεσμός αυτός είναι ένα σημαντικό προνόμιο, που παρέχει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, «σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα σε γειτονικές μας χώρες, που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, οι νέοι στερούνται το αυτονόητο για εμάς δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και, συνεπώς, το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network