MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεύτερη αιτία θανάτου αθλητών η ανώμαλη έκφυση με την οποία διαγνώστηκε ο Υφυπουργός. Στη CT o Δρ. Σωτηρίου

Advertisement

Sponsored by exness

Με ανώμαλη έκφυση στη δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία διαγνώστηκε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, μια εκ γενετής συγγενή καρδιοπάθεια – Το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας εμφανίζεται συχνά σε νέους ανθρώπους και σε αθλητές – Τι λέει στην CyprusTimes ο Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου

Η περιπέτεια της υγείας του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Πέτρου Δημητρίου, προκάλεσε ανησυχία χθες και έκπληξη, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του.

Advertisement

Ευτυχώς τα νέα που ανακοινώθηκαν από το Προεδρικό μετά από σχετική ενημέρωση από το American Medical Center ήταν θετικά, καθώς η επέμβαση ανοικτής καρδίας στην οποία υποβλήθηκε ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον ιατρό του Δρ. Μαρίνο Σωτηρίου, ο κύριος Δημητρίου παραμένει για 24 ώρες στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης και ακολούθως, αν η κατάσταση του το επιτρέψει, θα λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Σωτηρίου, ο Υφυπουργός μετά που παρουσίασε ασταθή στηθάγχη, υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι «έπασχε από εκ γενετής πάθηση, συγγενής καρδιοπάθεια δηλαδή, όπου η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία είχε ανώμαλη έκφυση, δηλαδή ξεκινούσε από το λάθος σημείο και στην ουσία προκαλούσε συμπτώματα», ανέφερε ο γιατρός.

Μιλώντας στην Cyprus Times, ο Δρ. Σωτηρίου, σημείωσε ότι η ανώμαλη έκφυση των στεφανιαίων αγγείων εμφανίζεται, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, ως η δεύτερη αιτία αιφνίδιου θανάτου στους νέους αθλητές.

Γενικότερα, εξήγησε, μαζί με την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι οι πιο συνηθισμένες παθήσεις που εντοπίζονται σε αθλητές.

Σε ότι αφορά την πρόληψη, τον έγκαιρο εντοπισμό της πάθησης ή προδιάθεσης, ο Δρ. Σωτηρίου εξήγησε ότι απαιτείται μια αρκετά εξειδικευμένη εξέταση η οποία περιλαμβάνει τεστ κοπώσεως, υπέρηχο και αξονική στεφανιογραφία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal