MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δευτέρα οι πρώτοι φοιτητές στις εστίες Λεμεσού. «Δε θα εξοφληθούν με ενοίκια αλλά με επενδύσεις». Ο Αρχιεπίσκοπος στη CT (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Advertisement

Sponsored by exness

Έτοιμες για τους πρώτους 200 φοιτητές οι κλίνες των εστιών Apollonia Students Halls στη Λεμεσό – Χαμηλά ενοίκια σε δύσκολες εποχές για φοιτητές που τα βγάζουν δύσκολα πέρα – Έτοιμο σε ένα χρόνο το έργο – Τι αναφέρει στη Cyprus Times ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας – Δε θα εξοφληθούν με τα ενοίκια αλλά με τις επενδύσεις λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Έτοιμες για να υποδεχθούν τους πρώτους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ οι φοιτητικές εστίες Apollonia Students Halls στη Λεμεσό, η ανέγερση των οποίων ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, κατά γενική ομολογία, δηλαδή σε διάστημα ενός έτους.

Advertisement

Οι πρώτοι φοιτητές -πέραν των 200- που θα «εγκαινιάσουν» τις εστίες, θα έχουν την ευκαιρία να διαμένουν σε ολοκαίνουρια δωμάτια και μάλιστα με χαμηλό ενοίκιο.

Πρόκειται για το έργο στέγασης φοιτητών που ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έπειτα από τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ με τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος μετέφερε στον Μακαριότατο, αιτήματα φοιτητών στη Λεμεσό για εξεύρεση τρόπων μείωσης των υψηλών ενοικίων στα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Οι εστίες ανεγέρθηκαν σε γη που ανήκει στην Εκκλησία στην περιοχή του Τσιρείου Σταδίου στη Λεμεσό και συγκεκριμένα έναντι του ναού του Αγίου Αρσενίου, με το κόστος τους να ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Στέλιο Γεωργίου, στο έργο περιλαμβάνονται 290 δωμάτια εκ των οποίων περίπου τα 200 θα διατεθούν σε φοιτητές στη βάση κριτηρίων για χαμηλότερο ενοίκιο. Υπολογίζεται ότι το ύψος του ενοικίου δεν θα ξεπερνά τα €250. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες.

Ως έχει ήδη γίνει γνωστό, στους χώρους των φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήριο και καφετερία.

Αρχιεπίσκοπος: Οι σωστοί φοιτητές, θα απολαμβάνουν όλων των αγαθών

«Η Εκκλησία είναι η πραγματική μητέρα αυτού του λαού. Και εμείς έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε και τους φτωχούς και τους αρρώστους και ιδιαίτερα τους φοιτητές μας, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν αν η εκκλησία δεν τους συμπαραστεκόταν» είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας μιλώντας στη Cyprus Times, αναφέροντας ότι λίγες μέρες μετά την είσοδο των πρώτων 200 φοιτητών θα γεμίσουν όλες. Και οι 300 κλίνες.

«Με πλήρη συνείδηση της αποστολής μας έχουμε κάνει αυτές τις εστίες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας ότι η πανδημία «μας έφερε όλους πίσω. Κακά είναι τα ψέματα, μόνο η Αρχιεπισκοπή θα υποστεί φέτος λόγω του κορωνοιού πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ ζημιά. Όμως δεν το μετανιώσαμε που κάναμε αυτές τις εστίες. Δε θα περιμένουμε βέβαια να την εξοφλήσουμε με τα ενοίκια, αλλά με τις επενδύσεις που έχουμε κάνει» λέει.

«Όχι μόνο θα απολαμβάνουν τις εστίες που είναι άριστες, αλλά δε θα πληρώνουν ούτε νερό, ούτε ρεύμα νοουμένου ότι θα μένουν στα κανονικά επίπεδα. Η κάθε εστία θα έχει και το ρολόι της» είπε ο Αρχιεπίσκοπος εξηγώντας πως θα λειτουργεί το σύστημα.

Οι σωστοί φοιτητές, θα απολαμβάνουν όλων των αγαθών που παρέχουν οι εστίες είπε.

Ακούστε πιο κάτω όσα είπε στη Cyprus Times ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network