MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεδομένα και Ζητούμενα Κομμάτων ενόψει Ευρωεκλογών

Advertisement

Sponsored by exness

Κάποιοι «κλείδωσαν», κάποιοι ψάχνονται και κάποιοι βρίσκονται στο… περίμενε για απαντήσεις.

Advertisement

Πάντως τα κόμματα έχουν «φουλάρει τις μηχανές» ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου ώστε να ριχθούν στη «μάχη» μιας αναμέτρησης στην οποία διαχρονικά οι περισσότεροι πολίτες γυρίζουν την πλάτη.

Τα δεδομένα…

ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ αποφάσισαν αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές και έχουν ήδη «κλειδώσει» τα ψηφοδέλτια τους, παρουσιάζοντας την ίδια ώρα και τους εκλεκτούς τους.

Το ΑΚΕΛ ήταν το κόμμα που παρουσίασε πρώτο το ψηφοδέλτιο του. Γιώργος Γεωργίου, Άθως Γεωργίου, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, Γιώργος Κουκουμάς, Μαρίνα Νικολάου και Νεοκλής Συλικιώτης είναι οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο είναι «αξιόμαχο και ισχυρό» και απαρτίζεται από ανθρώπους «που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και το δυναμισμό που χρειάζονται για γίνουν η φωνή του κυπριακού λαού στην Ευρώπη».

Τις εσωτερικές διεργασίες του ολοκλήρωσε και το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ που κατέρχεται επίσης αυτόνομα στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Χθες, επικύρωσε και το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές και πλέον ρίχνεται στην προεκλογική «αρένα». Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΔΕΟΚ Διομήδη Διομήδους, τον Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρήστο Ιακώβου, τη δημοσιογράφο Νατάσα Ιωάννου, τον βουλευτή Πάφου της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους, την επιχειρηματία και τέως πρόεδρο της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος Αλληλεγγύη Θέα Νικολάου και τον νυν Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να δώσουν «αποστομωτική απάντηση» σε όσους επιχειρούν να φιμώσουν τη φωνή της ΕΔΕΚ και να αποδείξουν ότι «είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας γονατίσουν».

Τα ζητούμενα…

Οι διεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον ΔΗΣΥ, όπου θεωρούν ότι το ζήτημα θα έχει λήξει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής επικρατέστεροι για το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι οι Λευτέρης Χριστοφόρου, Νίκος Τορναρίτης και Ελένη Σταύρου. Η Στέλλα Κυριακίδου οδεύει ολοταχώς προς  διαδοχή του Χρίστου Στυλιανίδη που κατέχει σήμερα τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές από το κόμμα, η κυρία Κυριακίδου έχει ήδη εκφράσει ότι δεν είναι επιθυμία της να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές. Όσον αφορά το… πολυσυζητημένο όνομα της Άννας Βίσση, φαίνεται ότι το ενδεχόμενο αυτό ναυάγησε νωρίς, αν και ανεπίσημα έγιναν κάποιες συζητήσεις οι οποίες όμως δεν προχώρησαν στο επόμενο στάδιο.

Στο ΔΗΚΟ όπως πληροφορούμαστε τους… μένει ο 6ος και «κλείνουν»! Κώστας Μαυρίδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Μαρίνος Μουσιούττας και Κατερίνα Χριστοφίδου θα βρίσκονται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Δεν αποκλείεται το 6ο πρόσωπο που ψάχνουν από το Δημοκρατικό Κόμμα να προέρχεται από την Πάφο.

Αυτόνομη κάθοδος και από το ΕΛΑΜ όπου επίσης οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μάριος Βασιλείου και Γεάδης Γεάδη τα επικρατέστερα ονόματα.

Αυτόνομα θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές και η Δημοκρατική Παράταξη χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο δεδομένο για τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο.

Ερωτηματικό παραμένει και για το τι μέλλει γενέσθαι με Κίνημα Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών. Μετά την άρνηση Σενέρ Λεβέντ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο τους και την αυτόνομη κάθοδο του, Γιώργος Περδίκης και Γιώργος Λιλλήκας έκλεισαν «ραντεβού» γι’ αυτή την εβδομάδα ώστε να συζητήσουν τα δεδομένα της συνεργασίας τους. Επικρατέστερο σενάριο να πάνε με 1+1 κομματικούς υποψήφιους και άλλες τέσσερις ανεξάρτητες προσωπικότητες. Επικρατέστερα τα ονόματα των Θεοπέμπτου και Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network