MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Deadline Οδυσσέα για επιστροφή παράτυπης χορηγίας προς κόμματα – «Ο χρόνος σας τελειώνει το 2024»

Advertisement

Sponsored by exness

Deadline Οδυσσέα σε Βουλή και ΥΠΟΙΚ για επιστροφή χρημάτων από κόμματα – «Ο χρόνος σας τελειώνει το 2024»

Σε διελκυστίνδα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής για το ποιος θα ανακτήσει την κρατική χορηγία του 2021 από κόμματα που την έλαβαν με αντικανονικό τρόπο, αναφέρθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης επισημαίνοντας ότι βάσει του περί παραγραφών νόμου το χρονικό περιθώριο για τις όποιες κινήσεις τελειώνει το 2024.

Advertisement

Βάσει γνωμάτευσης του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τέσσερα κόμματα να επιστρέψουν το συνολικό ποσό των €557.511 που έλαβαν ως κρατική χορηγία το 2021.

«Στη βάση γνωμάτευσης του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, υπάρχει μία διελκυστίνδα μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής για το ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να πάρει στο Δικαστήριο κόμματα στη βάση της γνωμάτευσης αυτής», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου, προσθέτοντας ότι ανεξάρτητα του ποιος θα κινήσει τη διαδικασία, ο ενάγων θα είναι η Δημοκρατία.

Όπως εξήγησε μέχρι τώρα η χορηγία δινόταν σε δύο δόσεις, ενώ στον προϋπολογισμό του 2021 η Βουλή εισήγαγε ρητή πρόνοια ότι όλη η χορηγία θα δινόταν στην αρχή του χρόνου.

«Στις εκλογές του Μάη του 2021 άλλαξαν τα ποσοστά των κομμάτων και κάποια κόμματα έπρεπε να πάρουν λεφτά και κάποια έπρεπε να δώσουν πίσω λεφτά», είπε, προσθέτοντας πως εφόσον η Βουλή αποφάσισε να δίνεται η χορηγία στην αρχή του χρόνου, η νομοθεσία αφορούσε τον χρόνο που δινόταν, ενώ η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας «έσπαζε τη χορηγία στη μέση», που, όπως πρόσθεσε, ήταν μια άλλη επιλογή.

Τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο φορολογούμενος πολίτης δεν θα πληρώσει περισσότερα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως υπάρχει ο περί παραγραφών Νόμος, βάσει του οποίου η διορία τελειώνει το 2024.

«Αν θα κάνετε κινήσεις πρέπει να τις κάνετε», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network