MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΔΕΑ: Εκατόν υποθέσεις έτοιμες για ανασκαφή

Advertisement

Sponsored by exness

Επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο εργαστήριο της ΔΕΑ – Εκατόν υποθέσεις έτοιμες για ανασκαφή λέει ο Λεωνίδας Παντελίδης – Έτυχε ενημέρωσης από τα μέλη της Επιτροπής

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 100 υποθέσεις που είναι έτοιμες για να προχωρήσουμε σε ανασκαφή, έχουμε πλούσιο πρόγραμμα ανασκαφών και ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε τους αριθμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), Λεωνίδας Παντελίδης, σημειώνοντας πως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του καύσωνα, τα συνεργεία της ΔΕΑ έχασαν φέτος 92 ημέρες εργασίας.

Advertisement

Αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο εργαστήριο της ΔΕΑ, όπου ξεναγήθηκε και έτυχε ενημέρωσης από τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Παντελίδης είπε πως η κ. Σακελλαροπούλου «επέδειξε ενδιαφέρον και για το θέμα γενικότερα αλλά την ενημερώσαμε και για τους Ελλαδίτες αγνοούμενους. Έχουμε 77 στον κατάλογο και έχουμε ταυτοποιήσει τους 30», πρόσθεσε. Την ενημερώσαμε για το πρόγραμμα της Επιτροπής και τις διαδικασίες που ακολουθούνται, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των ερευνών της ΔΕΑ, ο κ. Παντελίδης σημείωσε πως «φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έχουμε χάσει 92 ημέρες από τις ανασκαφές κατά κύριο λόγο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και λόγω του καύσωνα που δεν μπορούσαν να εργαστούν τα συνεργεία σε εξωτερικούς χώρους».

«Έχουμε εργαστεί σε εξωτερικούς χώρους λιγότερες ημέρες από τις ημέρες που έχουμε χάσει και έτσι είναι μια δύσκολη χρονιά», ανέφερε, για να προσθέσει πως «τα ευρήματα είναι πολύ λίγα φέτος».

Ο κ. Παντελίδης είπε πως τα συνεργεία της ΔΕΑ εργάζονται αυτή τη στιγμή, στις κατεχόμενες περιοχές όπου αναζητούνται λείψανα Ε/κ αγνοούμενων του 1974, δυο στον Άγιο Γεώργιο, δυο στο Λευκόνοικο, ένα στην Λάπηθο, ένα στον Μαραθόβουνο και ένα στην Αμμόχωστο και στις ελεύθερες περιοχές στον Πωμό όπου αναζητούνται λείψανα Τ/κ αγνοούμενων του 1964.

Ερωτηθείς πως σκοπεύουν να καλύψουν τις ημέρες που χάθηκαν σε ότι αφορά τις ανασκαφές, ο κ. Παντελίδης είπε πως «δουλεύουμε όσο πιο εντατικά μπορούμε», σημειώνοντας πως δεν μπορούν να προκρίνουν τίποτε για το πώς θα εξελιχθεί η χρονιά.

Αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν 100 υποθέσεις που είναι έτοιμες για να προχωρήσουμε σε ανασκαφή. Αυτές οι υποθέσεις ετοιμάστηκαν όταν ήμασταν κλεισμένοι στα γραφεία μας λόγω της πανδημίας, εγκρίθηκαν για ανασκαφή και είναι στον προγραμματισμό και έχουμε δουλειά για τους επόμενους αρκετούς μήνες, σημείωσε.

Είπε πως ακόμη πως υπάρχουν άλλες υποθέσεις που είναι έτοιμες για να περάσουν από έγκριση για να προχωρήσουν σε ανασκαφές.

Αυτή τη στιγμή έχουμε πλούσιο πρόγραμμα ανασκαφών και ελπίζουμε ότι θα βελτιώσουμε τους αριθμούς, σημείωσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΔΕΑ, φέτος μέχρι τις 31 Αυγούστου έγιναν επτά ταυτοποιήσεις. Το 2019 οι ταυτοποιήσεις ανήλθαν στις 42 και το 2018 στις 71.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network