MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δε σχολιάζει η Κυβέρνηση την πρόταση Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις πληροφορίες σε σχέση με την πρόταση για σύσταση κοινής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες που υπέβαλε το Σάββατο ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ, κληθείσα να σχολιάσει τις ανακοινώσεις για το θέμα που έγιναν νωρίτερα σήμερα, τόσο από τα κατεχόμενα, όσο και από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisement

Η ίδια πηγή ανέφερε παράλληλα ότι το θέμα της διαχείρισης του φυσικού αερίου δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά παραμένει επικεντρωμένη στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Είπε επίσης ότι για την ε/κ πλευρά ισχύει η πρόσφατη συνεννόηση που έγινε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, για κάθοδο της αξιωματούχου του ΟΗΕ στην Κύπρο σε τρεις περίπου εβδομάδες με στόχο τη συνέχιση των διαβουλεύσεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Την περασμένη Τετάρτη η κ. Λουτ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σύμφωνα με ανάρτησή του Προέδρου στο twitter, ο ίδιος επανέλαβε την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα συμφωνήθηκε η κάθοδος της αξιωματούχου του ΟΗΕ κατά το επόμενο διάστημα, σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Η επιθυμία της ε/κ πλευράς για πραγματοποίηση της επίσκεψης Λουτ στην Κύπρο διαβιβάστηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη διάρκεια νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως είχε γράψει χθες στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ τη βούλησή του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ετοιμότητά να την υποδεχτεί στη Λευκωσία για τις σχετικές διαβουλεύσεις.

Όπως εξάλλου πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει παραληφθεί καμία πρόταση εκ μέρους του κ. Ακιντζί στο Προεδρικό Μέγαρο δια μέσου των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network