MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δε γνώριζε το ΥΠΕΞ Σερβίας ότι μαθητές θα συμμετείχε σε εκδήλωση στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν ήταν εις γνώση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας ότι η ομάδα παιδιών θα συμμετείχε σε εκδήλωση στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει τα γεγονότα από δικής του πλευράς.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αστυνομία ενημέρωσε την Πρεσβεία της Σερβίας στη Λευκωσία το πρωί της 17ης Απριλίου ότι «μια ομάδα 13 ανήλικων Σέρβων υπηκόων, με τη συνοδεία 4 ενήλικων είχαν κρατηθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω παραβίασης των κανόνων που διέπουν την είσοδο και παραμονή στη Κυπριακή Δημοκρατία».

«Δεν επιτράπηκε στην ομάδα να φύγει από το αεροδρόμιο, καθώς είχαν στην κατοχή τους επιστολή – πρόσκληση από τις «αρχές» της λεγόμενης “ΤΔΒΚ“», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας.

«Η ομάδα που τελούσε υπό κράτηση είναι όλοι μέλη του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος “Izvor”, με αρχηγό τον Dejan Tosic, οι οποίοι θα μετέβαιναν στο βόρειο μέρος του νησιού για να λάβουν μέρος σε λαογραφική εκδήλωση που φιλοξενείται από το «υπουργείο πολιτισμού» της διεθνώς μη αναγνωρισμένης «ΤΔΒΚ», των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου», προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη ότι «υποτίθεται ότι ο οργανωτής της εκδήλωσης θα κάλυπτε όλα τα έξοδο της διαμονής των παιδιών στην Κύπρο και έτσι δεν είχαν οποιαδήποτε χρήματα μαζί τους».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας δεν είχε ενημερωθεί για το οργανωμένο ταξίδι αυτής της ομάδας στην Κύπρο και της συμμετοχής τους στο βόρειο μέρος του νησιού», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας συνεχίζει σημειώνοντας ότι «μόλις πληροφορήθηκαν για τα προβλήματα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Σερβίας στη Λευκωσία μετέβηκαν εκεί και σιγουρεύτηκαν ότι τα παιδιά ήταν καλά και ότι η αεροπορική εταιρεία τους παρείχε κουπόνια για φαγητό και ποτό».

«Στις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Αεροδρόμιο και την Υπηρεσία Μετανάστευσης και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εκπρόσωποι της Πρεσβείας προσπάθησαν να βρουν μια λύση έτσι ώστε τα παιδιά να μην πρέπει να παραμείνουν στο χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου για να περιμένουν την επόμενη πτήση Λάρνακα – Βελιγράδι, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου στις 0415», αναφέρεται.

Η Πρεσβεία της Κύπρου στο Βελιγράδι ήταν επίσης ενήμερη, αναφέρεται και προστίθεται ότι συμφωνήθηκε με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών της Κύπρου όπως τα παιδιά μπορέσουν να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και να παραμείνουν σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα, όπου θα παρέμεναν ως την πτήση τους πίσω στο Βελιγράδι.

Στο μεταξύ, συνεχίζει η ανακοίνωση «η Air Pink προσφέρθηκε να βοηθήσει για να οργανωθεί έκτακτο ταξίδι πίσω στο Βελιγράδι γι’ αυτά τα παιδιά με την συγκατάθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας». Διευθετήθηκε έτσι η επιστροφή 14 ατόμων στο Βελιγράδι τα ξημερώματα της 18ης Απριλίου ενώ ο κ. Deajn Tosic, η σύζυγός του και ακόμη ένα παιδί επέστρεψαν με κανονική πτήση της Air Serbia στις 19 Απριλίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας καλεί «όλους τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και μεγαλύτερες ομάδες Σέρβων υπηκόων που οργανώνουν ταξίδι σε χώρες που σχετίζονται με αυξημένους κινδύνους ασφάλειας ή πολιτικούς κινδύνους να το ενημερώνουν έγκαιρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network