MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Δάμασαν» το πύρινο θερίο στην Πάφο… Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Advertisement

Sponsored by exness

Θετικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από τα τρία μέτωπα πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου – Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Γουδί, Δρούσεια- Κρήτου Τέρρα και Χόλη – Παραμένουν στα σημεία δυνάμεις πυρόσβεσης – Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων – Κάηκε υποστατικό και κινδύνεψαν σπίτια στο Γουδί – Ψάχνουν να βρουν τις αιτίες – «Βλέπει» κακόβουλη ενέργεια ο Τράγκολας

Advertisement

Η μυρωδιά του καμένου σκέπασε και πάλι την ατμόσφαιρα στην επαρχία Πάφου. Μετά από πολύωρη «μάχη» με τις φλόγες οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν, σύμφωνα με όσα είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, στη Cyprus Times, να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που μαίνονταν στα χωριά και περιοχές Γουδί, μεταξύ Δρούσειας – Κρήτου Τέρρας και Χόλη.

Πίσω της άφησε στάχτες και αποκαΐδια, εκτάσεις καμένης γης, ένα καμένο υποστατικό και τρομοκρατημένους κατοίκους που είδαν την περιουσία τους να κινδυνεύει μπροστά στις αδηφάγες φλόγες.

Η πρώτη μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι στο χωριό Γουδί και αμέσως τέθηκε σε κινητοποίηση τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και το Τμήμα Δασών.

Για την κατάσβεση της επιχείρησαν έξι βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έξι μονάδες μικρές πυρόσβεσης καθώς έξι πτητικά μέσα – δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία, δύο αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Παρά τον «αγώνα» που έδιναν οι δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά ξέφυγε και προχώρησε προς το χωριό Σκούλη.

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της 10 εκτάρια άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα ενώ ένα οι φλόγες «πήραν» μαζί τους και ένα υποστατικό μέσα στο οποίο υπήρχε βάρκα με εξωλέμβια μηχανή.

Πριν τη σβήσουν άλλα δύο νέα μέτωπα

Τρεις ώρες αργότερα από το ξέσπασμα της πρώτης πυρκαγιάς και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το έργο κατάσβεσης της οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε δύο νέα μέτωπα στην επαρχία Πάφου.

Μεγάλος αριθμός δυνάμεων που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στο Γουδί αποσπάστηκε στο νέο μέτωπο σε περιοχή μεταξύ Δρούσειας – Κρήτου Τέρρα.

Το έργο της πυρόσβεσης και εδώ δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι ωστόσο η πυρκαγιά κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο. Το ίδιο χρονικό διάστημα ξέσπασε και άλλη φωτιά στο χωριό Χόλη η οποία τέθηκε κι αυτή υπό έλεγχο.

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης – «Βλέπει» κακόβουλη ενέργεια ο Τράγκολας

Παρόλο που το πύρινο θεριό φαίνεται να έχει «δαμαστεί» οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν εφησυχάζονται καθώς, όπως μας είπε ο κ. Κεττής, είναι μεγάλος ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Έτσι στις περιοχές παραμένουν επίγειες δυνάμεις για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ με την κατάσβεση των πυρκαγιών θα ξεκινήσουν και οι έρευνες ώστε να διαπιστωθεί αν πίσω από το ξέσπασμα των πυρκαγιών βρίσκεται και πάλι ανθρώπινο χέρι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του «MegaOne» ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρέθηκε στις περιοχές όπου ξέσπασαν οι πυρκαγιές, ανέφερε ότι το γεγονός ότι ξέσπασαν φωτιές σε τρία χωριά της επαρχίας Πάφου τα οποία γειτνιάζουν κινεί τις υποψίες ότι πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες.

Ωστόσο αυτό θα διαφανεί με τη διεξαγωγή των ερευνών που θα γίνουν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network