MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

CIM: Εδώ και 41 χρόνια διδάσκει την επιτυχία! Ο Γιάγκος Χατζηγιάννης στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

H Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο τομέας του μάρκετινγκ είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή πεδία σπουδών σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο – Το Cyprus Institute of Marketing είναι ένας δυναμικός οργανισμός με εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές του να εξειδικευτούν με τον καλύτερο τρόπο σε διάφορους τομείς των χρηματοοικονομικών αλλά και του μάρκετινγκ στην Κύπρο

Advertisement

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του CIM Γιάγκος Χατζηγιάννης ανέλαβε τα ηνία του ιδρύματος σε ηλικία 27 ετών και σήμερα στα 35 του χρόνια οι κόποι του αποδίδουν καρπούς, καθώς το CIM διακρίνεται συνεχώς τόσο σε εγχώριους αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθιστώντας το ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά κέντρα στην Ευρώπη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times αναφέρεται στις ευκαιρίες που το πρώτο Κυπριακό Business School προσφέρει στους φοιτητές του ακόμα και μετά την αποφοίτηση τους καθώς και στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει.

Εδώ και 41 χρόνια το CIM έχει να επιδείξει πέραν των 10 χιλιάδων αποφοίτων σε Κύπρο και εξωτερικών. Κατ’ αρχήν μιλάμε για απόφοιτους οι οποίοι εργοδοτούνται και μάλιστα σε κορυφαίες επιχειρήσεις, έτσι δεν είναι;

Το CIM είναι το πρώτο Κυπριακό Business School από το 1978. Είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα που έδωσε την ευκαιρία στους εργαζόμενους να σπουδάζουν χωρίς να διαταράσσουν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή. Με πέραν των 10,000 αποφοίτων που σήμερα είναι στελέχη των κορυφαίων κυπριακών επιχειρήσεων και πέραν των 300 προγραμμάτων κατάρτισης για κυπριακές επιχειρήσεις, το CIM έχει αποτελέσει ένας από του πυλώνες της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και η καλύτερη επιλογή για επαγγελματική καταξίωση.

Και αυτό αντιλαμβανόμαστε μπορεί να γίνει και με τη δική σας μεσολάβηση;

Τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολα και οι δείκτες της ανεργίας συνεχώς αναρριχώνται. Στο CIM είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε πιθανόν το υψηλότερο ποσοστό εργοδότησης/επαγγελματικής ανέλιξης εντός 6 μηνών από την ημέρα αποφοίτησης, στην Κύπρο. Οι εξαιρετικές μας σχέσεις με τις επιχειρήσεις (βλέπε 16 Στρατηγικές Συνεργασίες με τις κορυφαίες κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις όπως ΙΒΜ, Τράπεζα Κύπρου, Cablenet κτλ), το γεγονός ότι οι πολλοί καθηγητές μας είναι επαγγελματίες και το γεγονός ότι στο CIM η θεωρία συναντάται με την πρακτική, δίνουν στους αποφοίτους μας εξαιρετικές προοπτικές εργοδότησης. Καθημερινά, ακόμα και σήμερα, εταιρείες επικοινωνούν ζητώντας φοιτητές και απόφοιτους μας για εργοδότηση για θέσεις που δεν δημοσιεύονται αφού οι απόφοιτοι μας είναι πολύ πιο καλά καταρτισμένοι από απόφοιτους άλλων Ιδρυμάτων.

Να κάνουμε μία αναφορά στη μεγάλη γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που διαθέτει το CIM.

Το CIM προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε τομείς όπως Marketing, Business Administration, Tourism, Banking, Finance, Human Resource κτλ. Όλα τα προγράμματα προσφέρονται με βραδινά μαθήματα σε Λευκωσία & Λεμεσό και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του εργαζόμενου φοιτητή.

Ποια τα απαραίτητα προσόντα για να φοιτήσει κάποιος στο CIM;

Οι φοιτητές στο Ίδρυμα μας είναι κυρίως επαγγελματίες που ψάχνουν ποιοτική μόρφωση και απόσβεση στην επένδυση τους παρά ωραία φοιτητική ζωή χωρίς περιεχόμενο. Οι φοιτητές πρέπει να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά κυρίως όρεξη για σκληρή δουλειά και επικέντρωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.

Κάθε τίτλος σπουδών αποτελεί εφόδιο καριέρας. Ο τίτλος σπουδών, πτυχιακός ή μεταπτυχιακός, που προσφέρεται στο μέτρο των απαιτήσεων της αγοράς, του προφίλ κι ασφαλώς των αξιώσεων του σπουδαστή, αποτελεί την επένδυση που θα προσδώσει στην καριέρα διαχρονική αξία και ασφαλείς προοπτικές. Έχοντας την αρχή αυτή ως γνώμονα, στελέχη της αγοράς επιλέγουν το Cyprus Institute of Marketing (CIM) για το επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας τους εδώ και 41 χρόνια. Σίγουρα η επικέντρωση των φοιτητών μας είναι η απόσβεση στην επένδυση τους και η απόκτηση ενός τίτλου με πραγματική αξία παρά η φοιτητική ζωή.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

Εμείς εδώ και πέραν των 20 χρόνων έχουμε σαν σλόγκαν ότι «Το ερώτημα δεν είναι τι θα σπουδάσεις αλλά τι θα κάνεις όταν σπουδάσεις». Σήμερα και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα επικεντρώνονται επιτέλους στις πιθανότητες εργοδότησης παρά στην ευχάριστη φοιτητική ζωή.

Με βάση πρόσφατη έρευνα που έγινε ανάμεσα στους αποφοίτους του CIM, οι σπουδές στο Cyprus Institute of Marketing μεγιστοποιούν τις πιθανότητες επαγγελματικής επιτυχίας και δίδουν την μέγιστη απόσβεση επί της επένδυσης. Επίσης καταστούν το Cyprus Institute of Marketing ως πιθανόν το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο όσο αφορά την εργοδοσιμότητα των αποφοίτων του για αυτό και οι απόφοιτοι του Cyprus Institute of Marketing είναι περιζήτητοι από τις Κυπριακές και Ξένες επιχειρήσεις

Πέραν από τα δικά του προγράμματα, το CIM προσφέρει στους φοιτητές του την επιλογή να αποκτήσουν Βρετανικά πτυχία στην Κύπρο μέσω της συνεργασίας με το University of West London (UK). Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή τη συνεργασία. Πως προέκυψε;

Πέραν από τα δικά του προγράμματα, το  CIM προσφέρει την μοναδική επιλογή στους φοιτητές του CIM να αποκτήσουν Βρετανικά πτυχία στην Κύπρο μέσω της κορυφαίας συνεργασίας με το Νο 1 Μοντέρνο Πανεπιστήμιο στο Λονδίνο, το University of West London (UK). Είναι η μακροβιότερη και πιο πετυχημένη συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο αφού τρέχει από το 2011.

Η συνεργασία αφορά τα εξής προγράμματα σε Λευκωσία & Λεμεσό:

  • BA(Hons) in Business Studies with Marketing (3 years)
  • BA(Hons) Accounting & Finance (3 years)
  • M.Sc. Digital Marketing (12 months FT or 24 months PT)

Τα προγράμματα είναι Αναγνωρίσιμα από το ΚΥΣΑΤΣ και λαμβάνουν κρατικής χορηγίας.

Όσο αφορά συγκεκριμένα το BA(Hons) Accounting & Finance (3 years), οι φοιτητές που θα συμπληρώνουν το ολοκληρωμένο τριετές πρόγραμμα θα λαμβάνουν το μέγιστο αριθμό εξαιρέσεων από το ACCA (9 από 14), με αποτέλεσμα να προσφέρεται στους Κύπριους μια μοναδική ευκαιρία τόσο για ακαδημαϊκή όσο και για επαγγελματική καταξίωση.

Τι επιπλέον έχει να προσφέρει στους φοιτητές σας θεωρείτε;

Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και να αναβαθμίζουμε τα προγράμματα μας συνεχώς έτσι ώστε να μπορούν οι απόφοιτοι μας να αυξάνουν τις πιθανότητες τους για εργοδότηση. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα μας, είναι το M.Sc. Digital Marketing (12 months FT or 24 months PT) σε συνεργασία με το UWL που είναι άκρως καινοτόμο και το πρώτο του είδους του στην Κύπρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network