MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Χρειάστηκαν 10 ώρες να φτάσουμε το πιο δύσκολο μέτωπο που απειλούσε το Δάσος Μαχαιρά»

Advertisement

Sponsored by exness

Σε δύσβατες περιοχή η καταστροφική πυρκαγιά… Η πιο δύσκολη μάχη τη νύχτα του Σαββάτου για να γλιτώσει το Δάσος του Μαχαιρά

Το δύσβατο της περιοχής που έπληξε η φονική πυρκαγιά και ως εκ τούτου τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικής δυνάμεις, σε μία πρόταση από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Advertisement

Χρειάστηκαν μέχρι 10 ώρες για να πλησιάσουν τα πεζοπόρα τμήματα το πιο δύσκολο μέτωπο. Εκείνο που απειλούσε όλη τη νύχτα του Σαββάτου το δάσος του Μαχαιρά.

«Εξακολουθούμε, αν και λιγότερες, να έχουμε αναζωπυρώσεις λόγω της μεγάλης περιμέτρου της πυρκαγιάς. 35-40 χιλιόμετρα μήκος περίμετρος δεν είναι εύκολο και μάλιστα με αυτή την τοπογραφική διαμόρφωση. Δύσβατες, απρόσιτες περιοχές οι οποίες μας πήραν μέχρι και 10 ώρες να πλησιάσουμε το πιο δύσκολο μέτωπο, το οποίο απειλούσε χθες όλο το βράδυ το δάσος του Μαχαιρά» είπε ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν και δούλεψαν σκληρά τα 11 πτητικά μέσα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία, τα δύο ελληνικά αεροσκάφη Camadair και τα δύο αεροπλάνα από το Ισραήλ. Ακόμα επιχείρησαν περισσότερα από 70 πυροσβεστικά οχήματα, 12 ερπυστιοφόρα και 20 βυτιοφόρα, αριθμός ρεκόρ για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς που ήταν εφιάλτης, αφού εξαπλώθηκε σε 8 χιλιόμετρα οριζόντια απόσταση»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network