MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χορός στις εξόδους με αρνητικό τεστ για όλους. Με διάταγμα Χατζηπαντέλα «κλειδώνει» το πρωτόκολλο

Advertisement

Sponsored by exness

Ρυθμός και χορός στις εξόδους με αρνητικό τεστ ανά χείρας για όλους – Με διάταγμα Χατζηπαντέλα «κλειδώνει» το πρωτόκολλο – Επαναξιολόγηση του μέτρου σε 10 μέρες για εμβολιασμένους

Στη καθημερινότητα μας επιστρέφει, με βάση διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας, ο χορός στα κέντρα διασκέδασης. Οι νυχτερινοί έξοδοι των πολιτών πλέον θα μπορούν να εμπεριέχουν και το λίκνισμα, ωστόσο αυτό θα μπορεί να γίνεται κατορθωτό μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ ιδίας ημέρας, ασχέτως ιστορικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Advertisement

Το μέτρο που «κλείδωσε» κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να απολαύσουν ξανά τον χορό σε μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδαση, ωστόσο θα πρέπει να έχουν ανά χείρας αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση rapid test, για τους χώρους που θα φιλοξενούν πέραν των 150 θαμώνων.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις που οι θαμώνες θα επισκέπτονται υποστατικό που θα λειτουργεί μετά τα μεσάνυχτα, δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε νέα εξέταση, αφού θα παραμένει σε ισχύ -για ευνόητους λόγους- το αποτέλεσμα του τεστ που έκαναν πριν τα μεσάνυχτα.

Απ’ εκεί και πέρα, οι αναλυτικές πρόνοιες του πρωτοκόλλου αναμένεται να γνωστοποιηθούν εντός της ημέρας, μετά την έκδοση του σχετικούς διατάγματος από τον Υπουργό Υγείας. Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηπαντέλα, μέσω του διατάγματος θα δοθούν αναλυτικές διευκρινίσεις προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση, τα υποστατικά που θα κάνουν χρήση του μέτρου θα πρέπει να ενημερώνουν πρώτα γραπτώς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου αυτό να γνωρίζει σε ποιους χώρους θα επιτρέπεται ο χορός και να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηπαντέλα, τα υποστατικά που θα αποφύγουν να ενημερώσουν το Υπουργείο, θα τιμωρηθούν με πρόστιμο, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί από την Γενική Εισαγγελέα κατά πόσο θα δοθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές να αναστέλλουν και τη λειτουργία των υποστατικών που δεν συμμορφώνονται με τις πιο πάνω οδηγίες.

Επαναξιολόγηση σε 10 μέρες για εμβολιασμένους

Παρά το γεγονός ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και θα αφορά όλους τους πολίτες, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα γνωστοποίησε μετά από σχετικό ερώτημα, ότι το μέτρο θα επαναξιολογηθεί σε δέκα μέρες και ενδεχομένως για τους πλήρως εμβολιασμένους να επιτραπεί η προσκόμιση τεστ 48 ωρών αντί για τεστ της ιδίας ημέρας.

Συγκεκριμένα, Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτικής Επιστημονική Επιτροπή θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη Τετάρτη και θα εξετάσουν την πορεία του μέτρου. Στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το μέτρο λειτουργεί προς την ορθή κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να δοθεί η πιο πάνω διευκόλυνση για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network