MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χωρίς βοήθεια 9 κουρδικές πόλεις που πλήγηκαν από το φονικό σεισμό

Advertisement

Sponsored by exness

Καταγγέλλει Τουρκία για διακρίσεις και ζητά βοήθεια για σεισμόπληκτους Κούρδους ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος – Ο κ. Κορκμάζ κατήγγειλε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει καμία βοήθεια

Χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια βρίσκονται εννέα κουρδικές πόλεις, που πλήγηκαν από το σεισμό, λόγω αδιαφορίας της τουρκικής κυβέρνησης, καταγγέλλει ο Κυπροκουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης, καλώντας την ΕΕ και τους πολίτες να βοηθήσουν να σωθούν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στις 194.000.

Advertisement

Σε διάσκεψη Τύπου ο Κούρδος Τσερκέζ Κορκμάζ ανέφερε, μέσω μεταφραστή, ότι από τον σεισμό έχουν πληγεί 11 πόλεις, από τις οποίες οι οκτώ βρίσκονται στο κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα του Κουρδιστάν και η μία στη Συρία.

Ο κ. Κορκμάζ κατήγγειλε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προσφέρει καμία βοήθεια στις περιοχές αυτές, που αριθμούν περί τα 13,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με τις απώλειες, καθώς οι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από τους Κούρδους στην Ευρώπη, αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 40 χιλιάδες και των τραυματιών τις 70 χιλιάδες.

Κάτω από τα ερείπια, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες των Κούρδων, βρίσκονται 194 χιλιάδες άτομα και στις πλείστες περιπτώσεις δεν υπάρχουν μηχανικά ή άλλα μέσα για τον απεγκλωβισμό τους, αφού η τουρκική κυβέρνηση ελέγχει το πού θα αποσταλεί βοήθεια.

Εξάλλου το μέλος του Συνδέσμου, βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, είπε πως οι Κούρδοι «ζητούν ισότητα στον πόνο τους» και υπέδειξε πως «επειδή είναι Κούρδοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφεθούν να πεθάνουν, γι αυτό, πρέπει να δίνεται βοήθεια σε όλους για να σωθούν».

«Πρέπει αυτή η βοήθεια να κατευθύνεται μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων και όχι μέσω του τουρκικού κράτους, γιατί απέδειξε ότι κάνει διακρίσεις», είπε από την πλευρά του το μέλος του Συνδέσμου, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι, ενώ στην περιοχή των Κούρδων υπάρχουν μονάδες του τουρκικού στρατού, δεν έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν.

Οι Κούρδοι καλούν τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» να αναλάβουν δράση και να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από άλλες χώρες, καθώς και την ΕΕ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις για βοήθεια των σεισμόπληκτων κουρδικών περιοχών.

Επιπρόσθετα, καλούν το κοινό που επιθυμεί να βοηθήσει, όπως κάνει εισφορές στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο (αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού) μέσω της πλατφόρμας paypal ηλεκτρονικών συναλλαγών, στην ιστοσελίδα https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=ST5BWWFB7FPGS.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal