MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χωρίς sms για άδεια οι βόλτες των κατοικίδιων

Advertisement

Sponsored by exness

Οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων θα βγάζουν τα κατοικίδια τους, για την καθημερινή τους βόλτα και τις φυσικές ανάγκες τους, όπως συνήθιζαν, χωρίς να στέλνουν μήνυμα (sms) στο 8998 για άδεια.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από πηγές του Υπουργείου Γεωργίας, οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μπορούν να βγάζουν τα κατοικίδια τους εκτός σπιτιού, χωρίς να στέλνουν μήνυμα στο 8998 για άδεια, νοουμένου ότι η διακίνηση αυτή θα γίνεται κοντά και γύρω από την κατοικία τους.

Advertisement

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διακινήσεις αυτές δεν περιορίζονται σε μια φορά την ημέρα, ενώ αποδεικτικό στοιχείο για τη διακίνηση του πολίτη μαζί με το κατοικίδιο του, αποτελεί η ταυτότητα, την οποία το κοινό πρέπει να έχει πάντα μαζί του.

Εξάλλου, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου έτυχε σήμερα ενημέρωσης, για τα νέα μέτρα διακίνησης των πολιτών που έχουν κατοικίδιο, από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το Κόμμα για Ζώα Κύπρου διαμηνύει πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και συμμερίζεται πρώτο τις ανησυχίες των φιλόζωων.

Στο μεταξύ, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος ζητά εξαιρέσεις στις μετακινήσεις των πολιτών, για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και καθημερινής φροντίδας των κατοικίδιων ζώων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι με επιστολές του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, ζητά όπως γίνουν τροποποιήσεις στους νέους περιορισμούς που τέθηκαν στη διακίνηση των πολιτών και επηρεάζουν την καθημερινή φροντίδα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοικίδιων ζώων.

Τέλος, εισηγείται όπως εξαιρεθούν από τα περιοριστικά μέτρα, οι μετακινήσεις των πολιτών από και προς τους κτηνιάτρους για σκοπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ζώων, μόνο για επείγοντα περιστατικά και συγκεκριμένες κτηνιατρικές πράξεις.

Πηγή:ΚΥΠε

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network