MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χωρίς δικαίωση τα θύματα για το εργοστάσιο Astrasol

Advertisement

Sponsored by exness

Απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου για εργοστάσιο Astrasol… Αφήνει αδικαίωτους τους περίοικους – Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει απαιτούμενη ιατρική μαρτυρία – Πρόκληση οχληρίας και εκπομπή καρκινογόνων ρύπων αλλά χωρίς διασύνδεση

Αδικαίωτους και δυσαρεστημένους αφήνει τους περίοικους του εργοστασίου Astrasol στα Λατσιά, η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του ιδιοκτήτη.

Advertisement

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν υπάρχει απαιτούμενη ιατρική μαρτυρία, ότι περίοικοι νόσησαν με καρκίνο εξ΄υπαιτιότητας της λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο την πολύκροτη υπόθεση λειτουργίας του εργοστασίου Astrasol, μετά την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του εργοστασίου.

Ουσιαστικά, με την απόφαση του, το Ανώτατο, παραμερίζει το κομμάτι των αποζημιώσεων οι οποίες ανέρχονταν στις 50 χιλιάδες για κάθε θύμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση γίνονται αποδεκτά η «πρόκληση οχληρίας» και «εκπομπή καρκινογόνων ρύπων», ωστόσο, σε «καμία περίπτωση δεν υπάρχει απαιτούμενη ιατρική μαρτυρία» που να αποδυκνύει ότι οι περίοικοι νόσησαν με καρκίνο εξαιτίας της λειτουργίας του εργοστασίου.

Μετά από την σημερινή απόφαση, οι κάτοικοι της περιοχής, δεν δίστασαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για το δικαστικό σύστημα ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής τους, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η απόφαση ήταν επιπόλαιη, δεν έλαβαν σοβαρά την επιδημιολογική μελέτη των μαρτύρων μας και απέρριψε μια αγωγή, η οποία ήταν καλά τεκμηριωμένη. Το δικαστήριο είπε ότι απορρίπτει την αγωγή γιατί δεν υπήρξε αιτιώδης σχέση ή συνάφεια μεταξύ καρκίνων και του εργοστασίου. Εγώ λέω ότι η απλή λογική ήταν αρκετή μαρτυρία. Υπήρχε το εργοστάσιο, το οποίο παραδέχονται ότι εξέπεμπε καρκινογόνες ουσίες και υπάρχουν και οι περίοικοι, οι οποίοι έπαθαν όλοι καρκίνο. Πού συνέβη αλλού στην Κύπρο αυτό το πράγμα; Είναι ένα λογικό συμπέρασμα από τα γεγονότα» είπε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma ο δικηγόροςδικηγόρος των θυμάτων, Λουκής Λουκαΐδης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network