MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χωρίς αγωγή για 8 μήνες ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Advertisement

Sponsored by exness

Ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση 8 μήνες χωρίς αγωγή καταγγέλλει ο Σύνδεσμος – Επιλύονται τα προβλήματα απαντά το Υπουργείο Υγείας – Ετεροχρονισμένες διαγνωστικές MRI για τους ασθενείς που… μέχρι τα αποτελέσματα δεν έχουν πλέον αξία – 1.300 ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση ΣΤΗΝ Κύπρο – 25 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση 

Advertisement

Προς επίλυση οδεύουν τα προβλήματα χορήγησης φαρμάκων των ασθενών που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση βεβαίωσε η Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας Μυρτώ Αζίνα, προσθέτοντας πως το σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους για διαγνωστικές εξετάσεις MRI, το Υπουργείο Υγείας έχει προαγοράσει αριθμό εξετάσεων MRI από συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα.

Η κ. Αζίνα που μιλούσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, ανέφερε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη φαρμακευτική αγωγή ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση, επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αφορά 3 ασθενείς και ότι 2 εξ` αυτών νοσηλεύτηκαν τις ημέρες του Πάσχα.

Ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται ο Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης Κύπρου, Μάριος Παντζιαρής αναφέροντας ότι οι διαγνωστικές MRI για τους συγκεκριμένους ασθενείς είναι ετεροχρονισμένες και ουδεμία αξία έχουν αν δεν είναι άμεσες παρατηρώντας ότι αυτή τη στιγμή γίνονται MRI που είναι στη λίστα αναμονής από το 2014 και 2015.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σάββας Χριστοδούλου παρατήρησε ότι τα προβλήματα θα τεθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συνδέσμου στις 2 Ιουνίου με τον Υπουργό Υγείας.

Η κ. Αζίνα σε χαιρετισμό της, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην Κύπρο υπάρχουν 1.300 ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, παρατήρησε ότι προσβάλλει κυρίως άτομα 18 με 45 ετών, προσθέτοντας ότι ο τρόπος εμφάνισης της νόσου είναι διάσπαρτος.

Συνεχίζοντας είπε ότι για το 20% των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση απουσιάζει η αναπηρία ακόμα και 10 χρόνια μετά την έναρξη της νόσου και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα είναι αρωγός στην όποια προσπάθεια του Συνδέσμου για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση και παροχή της καλύτερης δυνατής θεραπευτικής αγωγής.

Στόχος του Υπ. Εργασίας η ενσωμάτωση των ασθενών στην κοινωνία

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε χαιρετισμό που ανέγνωσε, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου της, Ανδρέας Ασσιώτης ανέφερε ότι μια σειρά από νομοθεσίες και σχέδια ήδη εφαρμόζονται στους τομείς της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης για να ενισχύσουν την ανεξάρτητη διαβίωση.

Είπε ακόμα ότι τα σχέδια απόκτησης εργασιακής πείρας για άνεργους που δίνουν προτεραιότητα στα άτομα με αναπηρίες, οι Σύμβουλοι Απασχόλησης του Τμήματος Εργασίας για εξατομικευμένες παρεμβάσεις, τα σχέδια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες για επαγγελματική κατάρτιση, για δημιουργία μικρών μονάδων αυτοεργοδότησης, όπως και ο νόμος της ποσόστωσης για διορισμό ατόμων με αναπηρίες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, βελτιώνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης αυτής της κοινωνικής ομάδας.

«Κατάλληλα» λεωφορεία και ταξί

Η λειτουργός του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Ελένη Γερολουκάκη ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία την προσπάθεια για κοινωνική ενσωμάτωσή των ατόμων με αναπηρία, για την οποία βασική προϋπόθεση είναι η πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τις μεταφορές και τα δημόσια κτήρια.

Διευκρινίζοντας ότι στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Μεταφορών εμπίπτουν οι μεταφορές και οι πρόσβαση στα κτήρια, τους δρόμους και τις υπηρεσίες, είπε πως σε όλα τα νέα κυβερνητικά κτήρια υπάρχουν υποδομές όπως διαλαμβάνουν οι νομοθεσίες, ενώ στα ενοικιαζόμενα κτήρια γίνονται υποδείξεις προς εξασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν χαμηλοεπίπεδα λεωφορεία, δόθηκαν άδειες για προσβάσιμα ταξί και μικρά ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αφού διευκρίνισε ότι η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης είπε ότι οι ασθενείς είναι άνθρωποι που σπουδάζουν, εργάζονται, δημιουργούν οικογένειες, όμως όπως είπε κάποιες ημέρες λόγω των αφανών συμπτωμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες,

Πρόσθεσε ότι το μόνο που χρειάζονται είναι κατανόηση και στήριξη, από τον εργοδότη τους, το συνεργάτη τους, την οικογένεια τους και “όλους εμάς”.

Ανέφερε επίσης ότι το θέμα της εκστρατείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MSIF) για το 2016 είναι η ανεξαρτησία.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε περαιτέρω ότι πως παρά τις τεράστιες προσπάθειες του Συνδέσμου, παραμένουν ακόμα άλυτα χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση παραμένουν ακόμα χωρίς λύσεις, με τεράστιες και πολλές φορές τραγικές συνέπειες στη ζωή των ασθενών.

Είπε ακόμα πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν ασθενείς χωρίς φαρμακευτική αγωγή για 8 μήνες με πολύ σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση θα τιμηθεί με τα 30χρονα του Συνδέσμου, ο οποίος προς τούτο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών θα πραγματοποιηθεί απόψε Τετάρτη εκδήλωση στην Πύλη Αμμοχώστου και την Τετάρτη 1η Ιουνίου μουσικό απόγευμα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network