MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χιονόπτωση και ομίχλη στο Τρόοδος. Στο μηδέν απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό

Advertisement

Sponsored by exness

Η πρόγνωση του καιρού από την Μετεωρολογική Υπηρεσία – Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει παροδικά την περιοχή – Στην περιοχή Τροόδους επικρατεί ομίχλη και παγετός – Πρωινή ενημέρωση από την Αστυνομίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα, τοπικά, κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Advertisement

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αρχικά, κυρίως στα βόρεια, θα δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά ελαφρές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στο ανατολικό μισό του νησιού μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Παρασκευή από νωρίς το απόγευμα και μετά αναμένεονται λίγες, ελαφρές κυρίως, βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 24 εκατοστά.

Δείτε την πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο:

Στην περιοχή Τροόδους επικρατεί ομίχλη και παγετός.
Λόγω ελαφράς χιονόπτωσης οι δρόμοι, Καρβουνά – Τρόοδους, Προδρόμου – Τροόδους και Πλατρών – Τρόοδους, είναι ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, λόγω ελαφράς χιονόπτωσης ή και παγετού, οι δρόμοι:

Διαμέρισμα Μόρφου.

Πεδουλά – Προδρόμου,

Πεδουλά – Pine Wood – Κακοπετριάς,

Κακοπετριάς – Καρβουνά,

Κακοπετριάς – Σπηλιών – Καναββιών.

Επαρχία Λευκωσίας.

Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού – Άλωνας,

Αγρού – Παλαιχωρίου – Απλικιού,

Φαρμακά – Καλού Χωριού,

Γουρίου – Μαχαιριά – Κιονιών,

Καπέδων – Μαχαιρά,

Είναι ανοιχτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω κατολίσθησης βράχων και όγκων χώματος, έχουν καταστεί επικίνδυνοι, οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου και Ορκόντα – Κάμπου.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network