MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν στην κατεχόμενη Βοκολίδα και τη Γαλάτεια (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Χιλιάδες ψάρια και συγκεκριμένα κέφαλοι, ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στην κατεχόμενη Βοκολίδα αλλά και σε λίμνη στην κατεχόμενη Γαλάτεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο σημερινό τ/κ Τύπο.

Advertisement

Η εφημερίδα “Αφρίκα” προβάλλει τη μόλυνση της θάλασσας στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο “Χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία” και αναφέρεται σε δηλώσεις του “δημάρχου” Γαλάτειας Τζεμίλ Σαριτσιζμελί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαριτσιζμελί, έχουν γίνει έρευνες και επιστημονικές αναλύσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο θάνατος των ψαριών οφείλεται στην εποχή (εννοώντας τη χρονική περίοδο που διανύομε τώρα) και όχι στη μόλυνση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Επέκρινε τα ΜΜΕ και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναφέρονται σε μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων, κάτι που δεν ισχύει, όπως είπε.

ScreenHunter_3644 Sep. 05 14.00

Στο θέμα αναφέρεται και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Κίπρις” και γράφει ότι σε λίμνη κοντά στην παραλία στην κατεχόμενη Βοκολίδα, χιλιάδες ψάρια εντοπίστηκαν νεκρά στις ακτές της λίμνης, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το νερό της λίμνης έχει αλλάξει χρώμα και από γαλάζιο έγινε κοκκινωπό.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τους κέφαλους νεκρά εντοπίστηκαν και λαυράκια αλλά και ζαργάνες ενώ νεκρά εντοπίστηκαν και πιο μικρά είδη θαλάσσιας ζωής όπως γαρίδες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Σαριτσιζμελί είπε ότι δεν έγιναν ακόμα εξετάσεις για το θέμα της αλλαγής του χρώματος του νερού και ότι ο θάνατος των ψαριών ίσως να οφείλεται και στη μείωση της οξυγόνωσης του νερού της λίμνης αλλά και στο γεγονός ότι πολλά από τα ψάρια έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network