MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χιλιάδες κατασχέσεις από το Τμήμα Τελωνείων μέσα σε ένα μήνα… 1540 λίτρα αφορολόγητης ζιβανίας

Advertisement

Sponsored by exness

Σε σημαντικές κατασχέσεις προέβη τον Μάρτιο του 2021 το Τμήμα Τελωνείων – Αναλυτικά τα στοιχεία

Σε σημαντικές κατασχέσεις προέβη τον Μάρτιο του 2021 το Τμήμα Τελωνείων, στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας που το Τμήμα Τελωνείων είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει.

Advertisement

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες κατασχέσεις έγιναν την περίοδο από 1η μέχρι την 31η Μαρτίου του 2021 και ανάμεσα σε αυτές κατασχέθηκαν χιλιάδες τεμάχια τσιγάρων, καπνού, θερμαινόμενων τσιγάρων, καθώς και ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Τελωνείων προέβη σε κατάσχεση 12.290 τεμαχίων με τσιγάρα, 38 κιλών και 915 γραμμαρίων καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ), 5.160 τεμαχίων θερμαινόμενων τσιγάρων, καθώς και 19 κιλών και 840 γραμμαρίων καπνού για μάσημα.

Επίσης, κατάσχεσε 237 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια κλπ), καθώς και ρευστά διαθέσιμα ύψους 28 χιλιάδων ευρώ, τα οποία ο κάτοχός τους παρέλειψε να δηλώσει, ως όφειλε, κατά την αναχώρησή του από τη Δημοκρατία.

Επιπλέον, προέβηκε σε κατάσχεση 977 λίτρων χρωματισμένου πετρελαίου, με μειωμένο συντελεστή φορολογίας, το οποίο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων του Τμήματος Τελωνείων και της Κινητής Μονάδας Ελέγχου του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, σε 1.540 λίτρα αφορολόγητης ζιβανίας και σε 8 οχήματα, εκ των οποίων τα 7, λόγω παράνομης χρήσης χρωματισμένου πετρελαίου με μειωμένο συντελεστή φορολογίας και 1 για παράνομη μεταφορά αφορολογήτων καπνικών προϊόντων από τα κατεχόμενα.

Εξάλλου, κατασχέθηκαν διάφορα είδη που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς όπως προστατευτικές μάσκες, συσκευές παρασκευής και ζεστάματος φαγητού, συσκευές πλυσίματος δαπέδου, διόπτρες, φάρμακα, αναβολικά, σπόροι, μοσχεύματα φυτών, ηλεκτρονικές συσκευές, συσκευασίες ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), ηλεκτρονικά ποδήλατα, ηλεκτρονικά τσιγάρα υγρό και εξαρτήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Οι πλείστες των υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης, σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network