MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χειροπέδες σε 31χρονο Σύρο για τα αρχαία στη Γαλαταριά

Advertisement

Sponsored by exness

 Χειροπέδες σε 31χρονο Σύρο – Εμπλέκεται στην υπόθεση αρχαίων που βρέθηκαν στη Γαλαταριά

Advertisement

Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση 31χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων.

Στα αστυνομικά κρατητήρια βρίσκονται για δύο ημέρες ο κοινοτάρχης της Γαλαταριάς Ανδρέας Αριστείδου 72 ετών και ο γιος του 48 ετών, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση  ανασκαφής χωρίς άδεια για εντοπισμό αρχαιοτήτων και παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων χωρίς άδεια του Διευθυντή του Τμήματος αρχαιοτήτων. 

Η 3η σύλληψη αφορά  πρόσωπο από τη Συρία  για το οποίο η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης και χθες προχώρησε στην σύλληψη του. Πρόκειται για συνεργάτη του 48χρονου, που φέρεται να συμμετείχε στις ανασκαφές και στην ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Το κουβάρι του νήματος ξετυλίχθηκε, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, όταν λήφθηκε πληροφορία στη γραμμή του πολίτη που διατηρεί η Αστυνομία σύμφωνα με την οποία ο 48χρονος κατέχει αρχαιότητες χωρίς άδεια τις οποίες φυλάσσει στην οικία του στην Πέγεια, σε οικία που διατηρεί στην Γαλαταριά και στην οικία του πατέρα του, που επίσης βρίσκεται στην Γαλαταριά.

 Οι έρευνες μελών της Αστυνομίας και του Τμήματος αρχαιοτήτων άρχισαν άμεσα. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν 23 αρχαία αγγεία και δύο κίονες, που αφού εξετάστηκαν από λειτουργούς του Τμήματος αρχαιοτήτων διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αρχαιότητες και η κατοχή τους απαγορεύεται χωρίς άδεια του Διευθυντή Τμήματος Αρχαιοτήτων .

Να σημειωθεί ότι στο γειτονικό χωριό Πενταλιά υπάρχει γνωστή περιοχή στο Τμήμα αρχαιοτήτων η οποία αποτελούσε αρχαίο νεκροταφείο και στην οποία είχαν εντοπιστεί παράνομες ανασκαφές στο πρόσφατο παρελθόν. 

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Τμήμα αρχαιοτήτων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network