MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χειροπέδες σε 30χρονο φερόμενο διακινητή για τους μετανάστες που αφίχθηκαν με φουσκωτό στον Πωμό

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό κράτηση 30χρονος φερόμενος ως διακινητής μεταναστών που μεταφέρθηκαν με φουσκωτό στον Πωμό – Μεταφέρονται στην Κοκκινοτριμιθιά οι υπόλοιποι – Όλες οι πληροφορίες

Στην σύλληψη 30χρονου ως ύποπτου για υπόθεση διακίνησης άτυπων μεταναστών τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή του Πωμού από τα τουρκικά παράλια προχώρησε η Αστυνομία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Advertisement

Πρόκειται για υπό διερεύνηση υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευση και παραμονή σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες, για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφοράς προσώπων δια υδάτινου οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου μετά την εξακρίβωση στοιχείων των 25 μεταναστών και την λήψη καταθέσεων, ο ένας εξ αυτών συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι 24 μεταφέρονται στον Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά .

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου εικοσιπέντε μετανάστες, όλοι Συριακής καταγωγής, οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο φουσκωτό εντόπισε τα ξημερώματα της Πέμπτης, άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα έγιναν αντιληπτές κινήσεις πλοιαρίου ανοικτά της θαλάσσιας περιοχή Πωμού.

Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας κινήθηκε για εντοπισμό του και γύρω στις 02:45 της Πέμπτης, αυτό εντοπίστηκε σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τη στεριά. Όπως διαφάνηκε πρόκειται για φουσκωτό σκάφος μήκους 7 μέτρων και σ’ αυτό επέβαιναν 25 μετανάστες εκ των οποίων 6 παιδιά, 5 γυναίκες και 14 άντρες.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Λιμενικής και αναμένονταν οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης για αρκετή ώρα.

Ακολούθως σε όλους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν στο Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

Όπως μετέδωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Cyprus Times, μία γυναίκα μαζί με τα δυο ανήλικα αγοράκια της, χρειάστηκε να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς ενώ όπως διαπιστώθηκε ο σύζυγός της φαίνεται να διαμένει στην Πάφο εδώ και καιρό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal