MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χατζηπαντέλα από PRO-SHOW Podcast: Ρίξαμε τα δημόσια νοσηλευτήρια σε λάκκο λεόντων (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ξεκινήσαμε το ΓεΣΥ χωρίς αυτονόμηση δημόσιων νοσηλευτηρίων και τα ρίξαμε στον λάκκο των λεόντων», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα στο PRO-SHOW Podcast – Υποδεικνύει κακή χρήση των Πρώτων Βοηθειών από τους πολίτες

Στο λάθος της μη αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, φιλοξενούμενος στο PRO-SHOW Podcast της MC Digital Media, υποδεικνύοντας παράλληλα το λόγο που σημειώνεται ταλαιπωρία των ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες.

Advertisement

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ο κ. Χατζηπαντέλα απάντησε: «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς… ως πολιτεία πήραμε μια απόφαση να ξεκινήσουμε το ΓεΣΥ, χωρίς να βοηθήσουμε-αυτονομήσουμε αυτά τα δημόσια νοσηλευτήρια. Τα ρίξαμε στον λάκκο των λεόντων, με τον ανταγωνισμό, χωρίς να έχουν έτοιμες τις δομές τους, τις διευθύνσεις τους, τις διοικήσεις τους. Και σκεφτείτε και να έχουμε και πανδημία σχεδόν 3 χρόνια».

«Δεν είναι δικαιολογία αυτά… αλλά είχαμε την πανδημία, είχαμε τον στρεπτόκοκκο -που πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί-, είχαμε νέες μεταλλάξεις -την Όμικρον και τώρα ήρθε το θέμα με την Κίνα, είχαμε το θέμα με την πανδημία των πιθήκων, μέχρι και θέμα με κουνούπια είχαμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν δίκαια διαμαρτύρεται ο κόσμος για ταλαιπωρία στα δημόσια νοσηλευτήρια, απάντησε αρνητικά και υπέδειξε πως πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και το τι συμβαίνει τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. «Στην Κύπρο επειδή έχουμε πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέσο -έχουμε πρόσβαση σε βουλευτές, υπουργούς και αξιωματούχους- μερικές φορές παραφουσκώνουμε τα πράγματα», σημείωσε.

Επεσήμανε δε, πως «οι χώρες τις Ευρώπη που είναι πιο “πλούσιες” από τη χώρα μας, οι Πρώτες Βοήθειες του είναι πολύ χειρότερες από εμάς. Πρέπει να κατανοήσουμε το πώς πρέπει να κρίνουμε τις Πρώτες Βοήθειες».

«Οι Πρώτες Βοήθειες μας ανταποκρίνονται όταν έχουμε δύσκολα περιστατικά, έναν πολυτραυματία ή ένα έμφραγμα;», διερωτήθηκε και αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου ένα πρόσωπο πήγε σε επτά γιατρούς το προηγούμενο διάστημα και κανείς εξ αυτών δεν του έδωσε διάγνωση και ακολούθως «αντί να πάει στα εφημερεύοντα ιατρεία πήγε στις πρώτες βοήθειες, είχε κόσμο, δεν ήταν σοβαρό (περιστατικό), τσακώθηκε με τους νοσηλευτές, τον είδα και μετά πήγε σπίτι του».

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τις Πρώτες Βοήθειες τις χρησιμοποιούμε για επείγοντα (περιστατικά) και όχι όταν πονάμε το χέρι μας ή έχουμε πονοκέφαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε το επεισόδιο με φιλοξενούμενο τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network