MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χάθηκαν 27 εκδρομείς στην δασική περιοχή Σολέας. Αίσιο τέλος μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού και παροχής βοήθειας σε ομάδα εκδρομέων στη δασική περιοχή Σολέας 

Advertisement

Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες δράσεις της Αστυνομίας για εντοπισμό και παροχή βοήθειας σε ομάδα εκδρομέων, οι οποίοι είχαν αποπροσανατολιστεί κατά τη σημερινή εξόρμηση τους σε δασώδη περιοχή της Σολέας, στην επαρχία Λευκωσίας, είχε τελικά αίσιο τέλος και αποτέλεσμα την ασφαλή επιστροφή των 27 συνολικά εκδρομέων στο χώρο διαμονής τους.

Η οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή γύρω στις 4.20 το απόγευμα σήμερα, όταν η ξεναγός των 26 εκδρομέων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία στην Λευκωσία και ζήτησε βοήθεια, αναφέροντας ότι ενώ μαζί με ομάδα 26 τουριστών εκδρομέων, περπατούσαν σε μονοπάτι της φύσης, μεταξύ της Ασίνου και του Αγίου Θεόδωρου, στην ορεινή περιοχή Σολέας, αποπροσανατολίστηκαν και αδυνατούσαν να εντοπίσουν το δρόμο για την επιστροφή τους στο σημείο όπου εκκίνησαν την πεζοπορία τους.

Μέλη διαφόρων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου διενήργησαν έρευνες στην περιοχή, ενώ μετά από συντονισμό με το Τμήμα Πληροφορικής του Αρχηγείου Αστυνομίας, εντοπίστηκε μέσω δορυφόρου το στίγμα που εξέπεμπε το Σύστημα Εντοπισμού Γεωγραφικής Θέσης (GPS), που είχε στην κατοχή του και είχε ενεργοποιήσει ένας εκ των εκδρομέων για να διευκολύνει τον εντοπισμό τους.

Καθοδηγούμενοι από το στίγμα της συσκευής GPS, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν γύρω στις 6.00 το απόγευμα τους 27 εκδρομείς, του οποίους και μετέφεραν με οχήματα της Αστυνομίας σε λεωφορείο, με το οποίο στη συνέχεια αυτοί μεταφέρθηκαν στο χώρο διαμονής τους.

Οι 26 τουρίστες εκδρομείς, κατάγονται από τη Γερμανία και μαζί με τη ξεναγό τους, ευχαρίστησαν την Αστυνομία και τα μέλη της για τις άμεσες ενέργειες και τη βοήθεια που τους παρείχαν. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal