MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χάσικος: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για το θέμα της τρομοκρατίας

Advertisement

Sponsored by exness

Στην Κύπρο λαμβάνονται όλα τα μέτρα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη σε σχέση με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά την τέλεση των εγκαινίων της αίθουσας κειμηλίων «Γλαύκος Κληρίδης» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της τρομοκρατίας και τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χάσικος είπε πως το μεγάλο κακό που έγινε στη Γαλλία πρέπει να προβληματίζει όλους από πλευράς λήψης μέτρων και ότι πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας.

“Στην Κύπρο, λαμβάνονται όλα τα μέτρα με την έννοια ότι οι υπηρεσίες του κράτους συνεργάζονται μεταξύ τους, είτε αυτές είναι Αστυνομία, Δυνάμεις Ασφαλείας, Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και Υπουργείο Εσωτερικών που έχουμε την ευθύνη σε σχέση με τους αλλοδαπούς, πρόσφυγες ή οικονομικούς μετανάστες”, είπε.

Πρόσθεσε πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα έτσι ώστε αυτοί που μπαίνουν στη Δημοκρατία είτε από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, είτε με τον τρόπο που έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να γνωρίζουμε ποιοι είναι μέσα από έρευνες που κάνει η Αστυνομία, έτσι ώστε, πρόσθεσε, να μπορούμε να νιώθουμε ότι από τη μια προσφέρουμε τη φιλοξενία μας αλλά και από την άλλη ο λαός μας να νιώθει ασφαλής.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες για τον εντοπισμό τρομοκρατών, ο κ. Χάσικος είπε πως γίνονται οι έρευνες σε συνεργασία των υπηρεσιών Κύπρου αλλά και άλλων χωρών, “έτσι ώστε αν υπάρχει κάποιος από αυτούς που είναι τρομοκράτης, να λάβουμε εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να μην αφεθεί και να αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για τη χώρα”.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Κομισιόν για παραχώρηση 3 δις για το προσφυγικό στην Τουρκία, με την Κύπρο να της αναλογεί 3 εκ ευρώ, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως η ΕΕ δεν έχει επιλογή από το να δώσει χρήματα στην Τουρκία, δεδομένου ότι σε αυτή φιλοξενούνται πέρα των 2 εκ κατά μήκος των παραλιών.

Από την άλλη, όμως βοήθεια λαμβάνουν και χώρες διέλευσης όπως η Ιταλία και η Ελλάδα καθώς και η Κύπρος. “Ηδη, η ΕΕ, η Επιτροπή έχει δώσει στην Κύπρο. Εχουμε πάρει 1 εκ που ήταν τα έξοδα της φιλοξενίας των προηγούμενων 300 που είχαμε στην Κύπρο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network