MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χαμένος στο… χρονοδιάγραμμα! Οι απειλές Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Σκηνικό έντασης στην τριμερή Αναστασιάδη, Ακιντζί, Μπαν – Επιμονή κατοχικού ηγέτη για οδικό χάρτη – Προσέκρουσε στην αμετακίνητη θέση Αναστασιάδη, ο οποίος δεν ήθελε να ακούσει ούτε λέξη για χρονοδιαγράμματα

Advertisement

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η τριμερής στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης. Αυτός ήταν ο λόγος που η συνάντηση διήρκησε πέραν του προγραμματισμένου χρόνου, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κατοχικός ηγέτης μετέβη στον 38ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ, καλά προετοιμασμένος για να θέσει θέμα κατάρτισης οδικού χάρτη με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επέμεινε για τη διεξαγωγή πενταμερούς το συντομότερο και για το ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο μέχρι το Δεκέμβριο για να μείνουν κάποια τεχνικά κυρίως ζητήματα για τις αρχές του 2017.

Οι αξιώσεις Ακιντζί προσέκρουσαν στην αμετακίνητη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, εάν προηγουμένως δεν υπάρξει συμφωνία επί όλων των κεφαλαίων. Ο Πρόεδρος επικαλέστηκε και το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης του Φεβρουαρίου του 2013, στην οποία γίνεται λόγος για διαπραγματεύσεις χωρίς χρονοδιαγράμματα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ανήμπορος να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του, ανέφερε στον Μπαν κι Μουν ότι δεν είχε πρόθεση να πλαισιώνει τον ίδιο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη (όπως είχε συμφωνηθεί από χθες) κατά τη δήλωση του πρώτου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Κάτι που τελικά δεν έγινε.

Προσπαθεί να τα… μαζέψει

Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της τριμερούς, παρά το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακιντζί σε δήλωση του μετά το πέρας της συνάντησης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την αναφορά Μπαν ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη λύσης εντός του 2016. Στη δήλωση του ανέφερε ότι η εν λόγω αναφορά καταδεικνύει ότι υπάρχει ένα… άτυπο χρονοδιάγραμμα.

Σε αντίθεση, ικανοποιημένη έμεινε η ελληνοκυπριακή πλευρά που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και να γίνουν ανακοινώσεις που θα ανέτρεπαν τα έως τώρα δεδομένα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network