MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χάκερ «κτύπησαν» κυβερνητικά email 40 οργανισμών. Στον χάρτη και η Κύπρος (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Θύμα χάκερ κυβερνητικά email, σε 40 οργανισμών, ανάμεσα τους και η Κύπρος

Advertisement

Νέα ομάδα χάκερ, φαίνεται να προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αρκετών χωρών, ανάμεσα σε αυτές και η Κύπρος, αφού κατασκοπεύει δεκάδες κυβερνητικούς οργανισμούς.

Οι ερευνητές του τμήματος ασφαλείας της ομάδας «Cisco’s Talos» αποκάλυψαν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Sea Turtle» (θαλάσσια χελώνα), πραγματοποίησε μια ευρεία καμπάνια κατασκοπείας μέσω πειρατείας στα DNS χωρών, χτυπώντας 40 διαφορετικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας wired, στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών από κυβερνητικούς οργανισμούς, υπουργεία εξωτερικών, μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικούς στόχους και ομάδες σχετικές με την ενέργεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Σε δημοσίευση του στο Facebook ο Ειδικός σε θέματα διαδικτύου Ντίνος Παστός, αναφέρει, «Ίσως το μεγαλύτερο χακάρισμα μέχρι στιγμής με θύμα την Κυπριακή Κυβερνητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικου Ταχυδρομείου και όχι μόνο. (όλων τον υπηρεσιών που έχουν .gov.cy email)

Μέτα από την αποκάλυψη από την Talos για State Sponsored Attack (Χορηγούμενη επίθεση από άλλο Κράτος), φαίνεται ότι για αρκετό καιρό η ομάδα Sea Turtle κατάφερε να εισβάλει στο δίκτυο της υπηρεσίας (δείτε το διάγραμμα πως τα κατάφεραν).

Η ζημιά έγινε, αυτό που “έψαχναν” είναι στα χέρια τους.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network