MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Χαιρετίζει η ΔΕΟΚ την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέτει θέμα ωριαίας απόδοσης

Advertisement

Sponsored by exness

«Αναμφισβήτητα η πρώτη αναπροσαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αποτελεί σημαντική εξέλιξη»

Η ΔΕΟΚ με ανακοίνωσή της χαιρέτισε ως ικανοποιητική την αναπροσαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού στα €1.000, θεωρώντας ωστόσο ως μείζονος σημασίας το θέμα του καθορισμού της ωριαίας απόδοσης.

Advertisement

Για το ζήτημα αυτό, η συντεχνία σημειώνει ότι αναμένει ότι σύντομα ο Υπουργός Εργασίας θα συγκαλέσει σύσκεψη για διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου.

«Αναμφισβήτητα η πρώτη αναπροσαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τα εργασιακά πράγματα του τόπου και οφείλουμε να την χαιρετήσουμε», αναφέρει η ΔΕΟΚ, η οποία ωστόσο εκφράζει διαφωνία για το ποσοστό αναπροσαρμογής του μισθού πρόσληψης το οποίο θα έπρεπε να αυξηθεί στην βάση της ίδιας αναλογίας.

Με την ανεργία να μην επηρεάζεται αρνητικά και την απασχόληση να παρουσιάζει θετικό πρόσημο, η ΔΕΟΚ προσθέτει ότι στα υπόλοιπα κριτήρια για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, ήτοι τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, την παραγωγικότητα και την κατανομή των εισοδημάτων λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών τα οποία «δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

«Από τα στοιχεία καταγράφεται σαφής διάβρωση των μισθών λόγω του ψηλού πληθωρισμού και σημαντική μείωση των απολαβών των εργαζομένων μεταξύ 2012-2023 ως ποσοστό επί του ΑΕΠ από το 48% στο 41% και παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων από το 18% στο 28%», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network