MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Carmel»: Νύχτα με έντονα φαινόμενα… Χιόνια στο Τρόοδος, βροχές και καταιγίδες ανά την Κύπρο (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Χιόνια στα ορεινά και βροχές ανά την Κύπρο κατά τη διάρκεια της νύχτας – Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής λέει η Αστυνομία – Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά – Δείτε live την πορεία του καιρού

Νύχτα με έντονα καιρικά φαινόμενα η ψεσινή με την κακοκαιρία «Carmel» να είναι ευτυχώς «φιλική» με την Κύπρο, και να ετοιμάζεται σιγά σιγά να μας εγκαταλείψει.

Advertisement

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους σημειώθηκε αρκετή χιονόπτωση ενώ βροχές και καταιγίδες συνέθεσαν το σκηνικό σε αρκετές περιοχές ανά το παγκύπριο.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους ανήλθε στα 10 εκατοστά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω των καιρικών φαινομένων.

Δείτε εικόνες από την ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»

Δείτε live την πορεία του καιρού:

Η κατάσταση στους δρόμους

Λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι Τροόδους – Προδρόμου, Πλατρών – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους 4 τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης λόγω πτώσης όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, ο δρόμος Παραμαλιού – Επισκοπής, έχει καταστεί επικίνδυνος.

Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναφέρεται κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Εργασίες που εκτελούνται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, είναι πιθανό να επηρεάζουν την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Δείτε ΕΔΩ τις περιοχές όπου διεξάγονται εργασίες.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι όταν το οδόστρωμα είναι βρεγμένο οδηγούμε πάντοτε με χαμηλές ταχύτητες και διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης έχουμε τα φώτα πορείας του οχήματός μας αναμμένα, ώστε να γινόμαστε ευκολότερα ορατοί από τους άλλους οδηγούς.

Αναλυτικά οι προβλέψεις

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν σύντομα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στα υπήνεμα θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network