MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Brexit και ενεργειακά στη συνάντηση Αναστασιάδη – Ρέντσι

Advertisement

Sponsored by exness

Συναντήθηκαν Αναστασιάδης – Ρέντσι στις Βρυξέλλες – Στο επίκεντρο Brexit και ενεργειακά

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες «μια εξαιρετική συνάντηση», σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από του Ιταλού Πρωθυπουργού.

Το θέμα του Brexit κυριάρχησε των συζητήσεων των δύο ηγετών ήταν, όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, όπως και «στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται η Ιταλία επιθυμεί να διαδραματίσει και ένα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, άρα έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς προχωρούμε».

Είναι, πρόσθεσε, «σημαντικό από τη μια αυτό που έχω αναφέρει προηγουμένως, να υπάρξει αυτή η νομική σαφήνεια για τις προθέσεις των Βρετανών και από την άλλη η ΕΕ μέσα από μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση να δούμε πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση που δημιουργείται και την ίδια στιγμή πώς προχωρεί στα επόμενα βήματα».

Ακολούθως, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, συζητήθηκαν τα θέματα της ενέργειας και υπενθύμισε ότι είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει έντονο ιταλικό ενδιαφέρον για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

«Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερώσει για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έγινε συζήτηση και για ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον Ιταλό Πρωθυπουργό», είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network