MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

BINTEO: Έκαναν κατάληψη στο κτίριο της πρώην ΣΠΕ Δήμαρχος Πολεμιδιών και υπάλληλοι. Μπήκαν με κλειδαρά (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Μπήκαν με κλειδαρά στο πρώην κτίριο της ΣΠΕ στα Πολεμίδια – Ζητά ανάκληση κυβερνητικής απόφασης στη βάση της οποίας το κτίριο παραχωρείται στον Δήμο Αμμοχώστου το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών – Έκαναν κατάληψη του κτιρίου – Στο σημείο Αστυνομία – Δείτε Εικόνες

Με σκοπό να πάρουν υπό την κατοχή τους το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε χθες βράδυ, μετέβηκαν το πρωί στο σημείο ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Πολεμιδιών.

Advertisement

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζονται σήμερα τα γραφεία του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο, που διαμαρτυρήθηκε και χθες αλλά και στο παρελθόν για την κατάσταση που παρουσιάζει το κτίριο που στεγάζονται σήμερα, θεωρεί ότι το κτίριο της ΣΠΕ θα έπρεπε να παραχωρηθεί σε αυτούς και όχι στον Δήμο Αμμοχώστου, όπως αποφασίστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αναφέρουν μάλιστα ότι το κτίριο συντηρείτο μέχρι σήμερα με δικά τους έξοδα.

Το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών δικαιωματικά μας ανήκει, δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Αναστασίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, «το κτίριο τελεί υπό την κατοχή του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, δεν έχουμε χώρο να εγκατασταθούμε, δεν έχουμε ασφαλή χώρο για να εργαστεί το προσωπικό, γι αυτό πάρθηκε και η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να μεταστεγαστούμε στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταγράφονται και τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το υφιστάμενο κτίριο, έχει σήμερα κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σε παρατήρηση ότι ενδεχομένως να πρόκειται για παρανομία, αφού το κτίριο βρίσκεται στην κυριότητα της ΚΕΔΙΠΕΣ και με απόφαση Υπουργικού παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών είπε πως, «παράνομο είναι κάτι το οποίο παίρνεις και δεν σου ανήκει. Αυτό το κτίριο ανήκει στην τοπική κοινωνία και έγινε με τους κόπους και τους μόχθους της».

Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να δώσει ακόμη και την παραίτηση του, τονίζοντας ότι «ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών το διεκδικεί από το 2019 με επανειλημμένες αιτήσεις, ενώ ο Δήμος Αμμοχώστου δεν αιτήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο κτίριο και είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει».

 

Στον χώρο έφτασαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κάλεσαν τον κ.Αναστασίου να προσέλθει στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών και όπως δώσει οδηγίες ν’ αποχωρήσουν όλοι από το κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει κάποια καταγγελία για την ενέργεια των δημοτικών Αρχών.

Ο Δήμος προχωρεί από το πρωί κανονικά στη μετακόμιση του στο γειτονικό κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, ενώ από χθες τα γραφεία του παραμένουν κλειστά, μετά το σοβαρό στατικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο υφιστάμενο κτίριο.

Όπως αναφέρεται, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στις 5 Απριλίου με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλούσε όπως ανακληθεί η απόφαση για παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών στον Δήμο Αμμοχώστου.

Όπως σημειώνει το ΔΣ, το αίτημα αιτιολογείτο από το γεγονός ότι το Υπουργικό δεν είχε στην κατοχή του όλα τα στοιχεία και αιτήσεις που υπέβαλε ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών για παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου.

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως το γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται τώρα ο Δήμος κρίνεται ακατάλληλο, κάνει το αίτημα του Δήμου αδιαπραγμάτευτο.

Πάντως όπως μας αναφέρθηκε, με την σημερινή ενέργεια, διαφώνησε μερίδα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Πολεμιδιών.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Δήμου Πολεμιδιών:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network