MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αύριο η κηδεία της 53χρονης καθηγήτριας Χριστιάνας Κούτας – Η έκκληση της οικογένειας

Advertisement

Sponsored by exness

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και Κοινότητα του ΤΕΠΑΚ πενθεί για τον θάνατο της Χριστιάνας Κούτας – Αύριο η κηδεία της 53χρονης καθηγήτριας – Η έκκληση της οικογένειας

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) εκφράζουν βαθύτατη θλίψη για το θάνατο της Χριστιάνας Κούτα, η οποία μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ για την περίοδο 2014-2017. «Η συμβολή της Χριστιάνας Κούτα στην πορεία και δράση του Ινστιτούτου υπήρξε αξιοσημείωτη. Το ήθος, η ευγένεια, η εργατικότητα και η προθυμία της για προσφορά στο Ινστιτούτο και στους συνανθρώπους της, υπήρξαν χαρακτηριστικά που την διέκριναν».

Advertisement

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Συγκλονισμός και στο ΤΕΠΑΚ

Οι Πρυτανικές Αρχές, το Συμβούλιο και σύσσωμη η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τον συγκλονισμό και τη βαθύτατη τους θλίψη για τον θάνατο της Καθηγήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου, Χριστιάνας Κούτα, η οποία απεβίωσε το Σάββατο, 25 Μαρτίου, σε ηλικία 53 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες της καθώς επίσης οι φοιτητές και φοιτήτριες της μιλούν για έναν φωτεινό άνθρωπο και για μια εξαίρετη επιστήμονα, με πλούσιο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο, με ήθος, καλοσύνη και ανθρωπιά. Μιλούν για έναν άνθρωπο χαμογελαστό, γενναιόδωρο και πάντα πρόθυμο να βοηθήσει οποιοδήποτε ζητούσε τη βοήθειά της, ενώ κάνουν λόγο για μια μεγάλη απώλεια για το ΤΕΠΑΚ και τη Νοσηλευτική της Κύπρου.

«Έχω χάσει μια συναδέλφισσα, μια συνεργάτιδα, μια φίλη. Με τη Χριστιάνα είχα την τιμή να συνεργαστώ σε σειρά ερευνητικών έργων και συχνά ζητούσα τη συμβουλή της σε πολλά θέματα διοίκησης. Ένας άνθρωπος με πλούσιο χαρακτήρα, ευγένεια, καλοσύνη, αγάπη και κατανόηση για όλους. Το ΤΕΠΑΚ έχει χάσει ένα από τα πρώτα μέλη του, η καθηγήτρια Χριστιάνα Κούτα διατέλεσε πρόεδρος του τμήματος Νοσηλευτικής και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ. Η επιστήμη χάνει μια άξια ακαδημαϊκό που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τομέα της Νοσηλευτικής», αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε μήνυμά τους προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το ΤΕΠΑΚ είχε βραβεύσει την εκλιπούσα, τον περασμένο Φεβρουάριο, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά της στην εκπαίδευση, την έρευνα και την κοινωνία καθώς και για το γεγονός ότι η ίδια αποτελούσε πηγή έμπνευσης και δύναμης στα θέματα της έμφυλης ισότητας και της καλλιέργειας κουλτούρας σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ως Πανεπιστήμιο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της αείμνηστης Χριστιάνας Κούτα και συμπαραστεκόμαστε στο βαρύ τους πένθος.

Η κηδεία της εκλιπούσας θα τελεστεί την Τρίτη, 28 Μαρτίου και ώρα 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο. Η οικογένεια της απευθύνει έκκληση όπως αντί στεφάνων γίνονται εισφορές στον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ και στον Σύνδεσμο «Αγκαλιά Ελπίδας» για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Οι σημαίες στα κτήρια του Πανεπιστημίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους, ενώ η προγραμματισμένη για σήμερα αιμοδοσία στο ΤΕΠΑΚ θα πραγματοποιηθεί εις μνήμη της.

θα τη θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση.

Αιωνία της η μνήμ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network