MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Τρομάζω να ζω σε μια μοιρασμένη πατρίδα

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε στην Πάφο πως αν με τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή κατορθώνουμε να επιβιώνουμε, τότε με ενωμένη την πατρίδα μας μπορούμε ξανά να δημιουργήσουμε οικονομικά θαύματα.

Advertisement

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως ύστερα από 42 χρόνια τουρκικής κατοχής είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά  και να  αφήσουμε κατά μέρος το φόβο και τις ανησυχίες και να δούμε την ελπίδα και το αύριο.

Να δούμε, συνέχισε, “ την προοπτική, να ζήσουμε σε μια σύγχρονη και ασφαλή ειρηνική και ενωμένη πατρίδα. Χωρίς οδοφράγματα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές”.

Πρόσθεσε πως σ’ αυτή την προσπάθεια στέκεται δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εθνική προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού.

Ακολούθως ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε μονίμους διαμαρτυρόμενους που ακούει καθημερινά να εκφράζουν την ανησυχία τους,  όπως είπε, για την έναρξη των συνομιλιών, γιατί θα συζητηθούν όλα τα κεφάλαια αλλά και ανησυχία για τη διεθνή διάσκεψη.

Επεσήμανε πως τρομάζει στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί μετά από 42 ολόκληρα χρόνια η τουρκική κατοχή, τρομάζει να ζει  σε μια μοιρασμένη πατρίδα, τρομάζει  στο να μην υπάρξει ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο ότι μπορεί και η δική του πατρίδα να είναι μια φυσιολογική και κανονική πατρίδα όπως οι υπόλοιπες χώρες της ενωμένης Ευρώπης.

“Για αυτή την πατρίδα αγωνιζόμαστε, την ενωμένη πατρίδα”, είπε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας πως “αν  κάποιοι εννοούν ότι πρέπει να μείνουμε εμείς μόνο οι Ελληνοκύπριοι να διοικούμε για πάντα την μισή Κύπρο”,  o ίδιος δεν θα συμβιβαστεί  με αυτό και δεν θα χαρίσει  την μισή του πατρίδα απλά για να νιώθουν κάποιοι την προσωρινή ασφάλεια ότι στην υπόλοιπη μισή είναι μια ελληνική Κύπρος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμη πως επιθυμία του είναι όπως το ελληνικό στοιχείο ριζώσει στην Κερύνεια και την Αμμόχωστο.
Ανέφερε ότι με τη σωστή λύση, πέρα από την απαλλαγή από την κατοχή και τα τουρκικά στρατεύματα και τη διασφάλιση ότι θα ζούμε σε ένα σύγχρονο Κράτος με την ασφάλεια διασφαλισμένη αλλά και τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά τις ευρωπαϊκές αρχές να είναι ενσωματωμένες στην λύση, δημιουργείται και η μεγάλη προοπτική και η μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε πιο γερά θεμέλια για την οικονομία μας.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και σε αυτούς που ακούει πως ανησυχούν για την οικονομία, λέγοντας τους πως την χρεωκοπία της χώρας μας και την χρεωκοπία των τραπεζών μας δεν την έφερε ούτε η συμμετοχή Τουρκοκυπρίων ούτε προβλήματα εκ μέρους των συμπατριωτών μας των Τουρκοκυπρίων. Όταν, συνέχισε, από μόνοι μας διοικούσαμε πολιτικά και οικονομικά δεν αποφύγαμε τα λάθη .

Ανέφερε πως πρέπει να γνωρίζουμε πως χωρίς λύση ζήσαμε και οικονομικές τραγωδίες και πρόσθεσε πως με σωστή λύση μπορούμε να ζήσουμε μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη.

Θεωρώ δεδομένο είπε, “ ότι σε μια λύση του Κυπριακού θα διασφαλίζονται κατά απόλυτο τρόπο οι σωστοί κανόνες”. Σημείωσε ακόμη πως δεν αφορά μόνο εμάς τους Κυπρίους το πώς θα λειτουργεί η οικονομία μιας ενωμένης Κύπρου εντός της ΕΕ.

Η Κύπρος θα παραμείνει μια ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της ενιαίας νομισματικής πολιτικής, μέλος της ευρωζώνης,  και είναι οι κανόνες της ευρωζώνης που θα υπερισχύουν στο σύνολο της επικράτειας της ενωμένης Κύπρου, κατέληξε.

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Πάφου για να παρακολουθήσει το 2ο τουρνουά αγάπης “Παίζω ισότιμα”, που εντάσσεται στα πλαίσια της παγκύπριας εκστρατείας της ΝΕΔΗΣΥ «Noιάζομαι » για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network