MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ κατά Αναστασιάδη! Σε περίοδο κρίσης…

Advertisement

Sponsored by exness

Περίοδο κρίσης περνούν οι σχέσεις Νίκου Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επικυρώσει σε Νόμο την πρόταση Νόμου του ΔΗΣΥ για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Advertisement

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν κρύβει την ενόχλησή του και με κάθε ευκαιρία επικρίνει έντονα την απόφαση του Προέδρου, την οποία χαρακτηρίζει από αψυχολόγητη μέχρι και ακατανόητη. Η ενόχληση του Προέδρου του ΔΗΣΥ έχει να κάνει επί της ουσίας της κίνησης του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά κυρίως σχετίζεται και με το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε εκ των προτέρων με αποτέλεσμα να αισθανθεί θιγμένος. Από τη μακρινή Ινδία όπου εκτελεί επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφορείται το πολιτικό κουτσομπολιό και ακούει όσα του καταλογίζουν στον ΔΗΣΥ όπου το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο. Κι αυτό γιατί ολοένα και αυξάνονται οι ανησυχούντες στο κυβερνών κόμμα που προειδοποιούν ότι όσοι νομίζουν ότι ο δρόμος για επανεκλογή είναι στρωμένος με ροδοπέταλα θα απογοητευτούν.

Μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό ο Πρόεδρος δέχεται και φίλια πυρά από την πτέρυγα των ένθερμων υποστηρικτών της λύσης. Η κριτική που του ασκεί με ενυπόγραφα άρθρα ο εκδότης της εφημερίδας «Αλήθεια» Φρίξος Κουλέρμος, πεθερός του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, μόνον απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Γνώστες του παρασκηνίου προβλέπουν ότι όλα αυτά είναι προμηνύματα κακοκαιρίας.

Προεδρικό και Πινδάρου αναμένουν τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων για να δουν τις επιδόσεις του εν δυνάμει υποψηφίου Νικόλα Παπαδόπουλου μετά την κατ᾽αρχήν συμφωνία των τριών από τους πέντε του Ενδιάμεσου. Προεδρικό και Πινδάρου προτιμούν στο δεύτερο γύρο αναμέτρηση με τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ, προσβλέποντας ότι η επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη θα είναι ευκολότερη. «Ψάχνουμε υποψήφιο για το ΑΚΕΛ» είναι το αστείο που κάνει τις τελευταίες μέρες ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δείχνοντας ότι απεύχεται αναμέτρηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο δεύτερο γύρο.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ συνήλθε το μεσημέρι για ενημέρωση από τη Γραμματεία για τις πρώτες κινήσεις σε σχέση με τις Προεδρικές. Στο ΑΚΕΛ θα αρχίσει ο προβληματισμός για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος και η διαδικασία της ονοματολογίας θα αρχίσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Πάντως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις των μετρήσεων της κοινής γνώμης φαίνεται ότι το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο για το ΑΚΕΛ. Δύσκολο παραμένει το κλίμα και στα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου, παρά τη σχετική ευφορία που προκάλεσε η κατ᾽αρχήν απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου. Ολοι αναμένουν πλέον τις επιδώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου στις δημοσκοπήσεις για να αρχίσουν να μετρούν τη δυναμική του. Παλιές καραβάνες της πολιτικής με εμπειρία σε εκλογές συστήνουν υπομονή και υποδεικνύουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Το απόλυτο..

Protathlima