MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Η συμφωνία για ΓεΣΥ έχει και άλλα σκέλη

Advertisement

Sponsored by exness

Η εφαρμογή του μονοασφαλιστικού σχεδίου υγείας προϋποθέτει τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά και συμφωνία στο έξτρα κόστος που συνεπάγεται, είπε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία στο Προεδρικό είχε και άλλα σκέλη».

Advertisement

Μιλώντας μετά από συνάντηση το πρωί με τα μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι «αυτό που σχεδιάζουμε θα έχει ένα μίνιμουμ επιπρόσθετο κόστος γύρω στο 6% πάνω στους μισθούς ή πάνω στα έσοδα και τις απολαβές του οποιουδήποτε πολίτη, είτε αυτοεργοδοτούμενου, είτε εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Ενώ όλοι λέμε ότι θέλουμε Σχέδιο Υγεία, όταν έρθει ο λογαριασμός αντιδρούμε ποιος θα τον πληρώσει είπε. Συνέχισε, λέγοντας πως αν δεν είναι διατεθειμένοι όλοι να βρεθεί τη φόρμουλα για το ποσοστό που θα πληρώνει ο καθένας για τον έξτρα λογαριασμό, το σχέδιο υγείας θα μείνει πάλι στα λόγια.

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί επ` αόριστον ο φορολογούμενος να συντηρεί οικονομικά τα δημόσια νοσηλευτήρια, αν και όπως είπε, θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος μέχρι να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα. «Χρειάζεται να αποφασιστεί ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο» είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην απόφαση της πολιτείας για την εφαρμογή μονοασφαλιστικού Σχεδίου Υγείας, εκφράζοντας σεβασμό στην πολιτική αυτή θέση και σύγκλιση, είπε όμως ότι πρέπει να περάσουμε το συντομότερο από τα λόγια στην πράξη.

Εκ μέρους της Κοινωνικής Συμμαχίας, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης ανέφερε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά άμεση κοινωνική αναγκαιότητα.

Εξέφρασε την ικανοποίηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, διότι κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση στην απόφαση του Προεδρικού και η επιμονή στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του μονοασφαλιστικού.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ακόμη ότι η Κοινωνική Συμμαχία θα παρακολουθεί τη συζήτηση στη Βουλή και θα συμβάλλει δημιουργικά, ώστε να ψηφιστεί η αναγκαία νομοθεσία και να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ το συντομότερο.

Η συνάντηση ήταν συνέχεια άλλων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με πολιτικά κόμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network