MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Η μετεξέλιξη σε ομοσπονδιακό κράτος ο μόνος δρόμος

Advertisement

Sponsored by exness

Την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από το διάλογο με την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος μπορούμε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

Advertisement

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίζεται καθημερινά την Κυπριακή Δημοκρατία και θέλει να την απαλλάξει από την τουρκική κατοχή, τα τουρκικά στρατεύματα και τις ξένες εγγυήσεις.

«Αυτό θα το κατορθώσουμε μόνο μέσα από το διάλογο με την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος. Είναι ο μόνος δρόμος, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε.

«Αυτός είναι ο εθνικός στόχος, αυτή είναι η μόνη διαδρομή για να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα» πρόσθεσε.Ο Αβέωρφ Νεοφύτου ανέφερε πως η η σημερινή επέτειος είναι μέρα κατά την οποία πέρα από το να αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την Κυπριακή Δημοκρατία και την προάσπιση της, επιβάλλεται εθνική περισυλλογή.

«Οι εθνικοί επέτειοι έχουν αξία όταν ο λαός και η πολιτική ηγεσία προβληματίζεται και εξάγει τα σωστά διδάγματα από την ιστορία» είπε.Για να προσθέσει ότι «την Κυπριακή Δημοκρατία ως αποτέλεσμα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου καθυστερήσαμε πάρα πολύ να την αγαπήσουμε και να κατανοήσουμε την αξία της».

Δεν θα ήταν υπερβολή, συνέχισε, να λεχθεί ότι οι πιο φανατικοί σήμερα υποστηρικτές της ήταν και οι πιο φανατικοί πολέμιοι της Ανεξαρτησίας, κάποιοι εκ των οποίων ακόμα και προδοτική λύση την ονόμασαν.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει πολιτική βούληση από την Τουρκία και την τ/κ πλευρά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια σταθερή στις αρχές αλλά και στον εθνικό στόχο της επανένωσης και πρόσθεσε πως αν η άλλη πλευρά συνεχίσει τη διαχρονική της αδιαλλαξία τουλάχιστον να μην φέρει την ευθύνη του αδιεξόδου η δική μας πλευρά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network