MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Η επανένωση της πατρίδας η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση

Advertisement

Sponsored by exness

Στην πορεία της επόμενης πενταετίας, η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση θα είναι η επανένωση της πατρίδας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στέλνοντας μήνυμα στήριξης των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Advertisement

Μιλώντας από το βήμα του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, υπό τον τίτλο ««Φτιάχνουμε το αύριο – Κύπρος 2030», ο κ. Νεοφύτου παρουσίασε το όραμα του για το μέλλον της Κύπρου και για το ρόλο που θα διαδραματίσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, κάνοντας λόγο για ένα κόμμα «που επιδιώκει και χτίζει γέφυρες συνεννόησης και με τις δυνάμεις του ενδιάμεσου και με την αριστερά».

Σε αναφορά του στις προεδρικές εκλογές ανέφερε ότι ο λαός «επιβράβευσε τις προσπάθειες σου, τις δύσκολες, για την ανόρθωση της οικονομίας, τις προσπάθειες σου για λύση στο Κυπριακό και τις μεταρρυθμίσεις για εκσυγχρονισμό του κράτους». Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επίσης παρέστη στο συνέδριο και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «ο λαός αναγνώρισε την τιτάνια σου προσπάθεια και σου έδωσε την ισχυρή εντολή που ζήτησες». Τον διαβεβαίωσε ότι όπως και την πρώτη πενταετία έτσι και «σε αυτή την πορεία, Πρόεδρε μας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι και πάλι δίπλα σας».

Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου «σε αυτή τη πορεία, η πιο μεγάλη, η πιο ουσιαστική, η πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση, είναι η επανένωση της πατρίδας μας». «Η απαλλαγή από την κατοχή θα απελευθερώσει τεράστιες δυνατότητες ώστε η Κύπρος να αποκτήσει ακόμη πιο σημαντικό περιφερειακό ρόλο», πρόσθεσε.

«Στις 4 Ιουλίου 2017, στο Κραν Μοντανά, ξεκαθάρισαν οι παράμετροι του Πλαισίου Γκουτέρες. Φθάσαμε για πρώτη φορά στο ιστορικό σημείο η διεθνής κοινότητα, δια του ΓΓ του ΟΗΕ, να αναγνωρίσει και να δηλώνει δημόσια την αναγκαιότητα η Κύπρος να καταστεί επιτέλους ένα κανονικό κράτος», είπε. «Όπως επανειλημμένα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη να επαναρχίσει ο διάλογος, το συντομότερο δυνατόν, στη βάση αυτού του πλαισίου», επισήμανε ο ίδιος.

«Στόχος μας το συντομότερο δυνατό μια σωστή, λειτουργική και δίκαιη λύση του Κυπριακού. Που να διασφαλίζει το μέλλον του συνόλου του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα», είπε.  Γιατί, σημείωσε, «πραγματικός πατριωτισμός  είναι να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα. Και όχι να προσπαθείς να βρίσκεις τα προβλήματα της πιθανής λύσης». Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού». Γιατί, όπως είπε, «γνωρίζουμε πως κυνηγώντας το ευκταίο, χειροτερεύουμε ακόμη και το εφικτό».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας και ανακοίνωσε ότι ο ΔΗΣΥ «ως η κινητήριος δύναμη για την επίτευξη της Κύπρου του αύριο μπαίνει στη ψηφιακή εποχή». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κόμματος θα γίνεται σταδιακά πιο ορατός σε όλους τους τομείς. Στην επικοινωνία. Στην οργάνωση».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη να απελευθερωθεί ξανά η δύναμη της δημιουργίας στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι «για να το πετύχουμε πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες. Να ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το καινούργιο και την επιτυχία. Να αποβάλλουμε την ευθυνοφοβία, τη μετριότητα και τον συντηρητισμό». Ειδική αναφορά έκανε στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της ναυτιλίας, του τουρισμού και της ενέργειας.

Απευθυνόμενος στον τέως Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος τιμήθηκε από το ΔΗΣΥ για την προσφορά του, είπε ότι «στην πετυχημένη σταδιοδρομία σου απέδειξες στην πράξη ότι μπορούμε να εκσυγχρονιστούμε. Να σταθούμε με αξιώσεις δίπλα στους Ευρωπαίους εταίρους μας». Γιατί, πρόσθεσε, «έχουμε πίστη και αντλούμε δύναμη από τις αξίες και τις αρχές μας. Του ρεαλισμού και του πραγματισμού, μα πάνω από όλα του ήθους που σε διέκρινε σε όλες αυτές τις δεκαετίες».

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε επίσης ότι «η Κύπρος του 2030 δεν πρέπει να είναι ένας κομματικός στόχος». Σύμφωνα με τον ίδιο «η Κύπρος του αύριο, η καλύτερη Κύπρος, αφορά όλους μας. Όλα τα πολιτικά κόμματα». «Και σας καλώ να μετατρέψουμε αυτή την προσπάθεια σε ένα εθνικό στόχο», είπε απευθυνόμενος στους ηγέτες και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στο συνέδριο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network