MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβέρωφ: Είμαστε πρώτη πολιτική δύναμη

Advertisement

Sponsored by exness

«Σε δύσκολο και πρωτόγνωρο περιβάλλον ο ΔΗΣΥ πέτυχε ένα σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Advertisement

Ο ΔΗΣΥ είναι η μοναδική κυβερνώσα παράταξη στην Ευρώπη που εφάρμοσε ένα από τα πιο σκληρά μνημόνια και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη, με σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα κόμματα, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την καταμέτρηση των ψήφων για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “παίρνουμε τα μηνύματα από τους δυσαρεστημένους πολίτες”, προσθέτοντας πως “κάθε επιλογή στις εκλογές είναι σεβαστή”.

Ανέφερε πως “σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον της πιο πολυκομματικής Βουλής στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας”, σημειώνοντας πως “είναι εξαιρετικά σημαντικό, να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμο νομοθετικό έργο”.

“Ο τόπος χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συναίνεση. Μακριά από λαϊκισμούς, να συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων”, είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πρωτόγνωρο περιβάλλον, ο Δημοκρατικός Συναγερμός πέτυχε ένα σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας παράλληλα πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν το μοναδικό κόμμα που στέλεχος του επεδίωξε να το πλήξει, κατεβαίνοντας στις εκλογές με δικό του σχηματισμό.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ΔΗΣΥ παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στον τόπο, και πως ταυτόχρονα αναγνωρίστηκε η υπεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη, που απέτρεψε την οικονομική καταστροφή. “Καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Σημείωσε πως σε αυτές τις εκλογές, το κόμμα του αντιμετώπισε μεγάλες προκλήσεις, και ότι “για πρώτη φορά είχαμε τόσα πολλά κόμματα να διεκδικούν την ψήφο του λαού, επιδιώκοντας να μηδενίσουν το έργο της κυβέρνησης. Αναπόφευκτα, αυτοί που τελικά ψήφισαν, ήταν και λιγότεροι λόγω της αποχής και μοιράστηκαν μεταξύ περισσότερων κομμάτων και υποψηφίων”.

Πρόσθεσε πως “είμαστε η μοναδική κυβερνώσα παράταξη στην Ευρώπη, που εφάρμοσε ένα από τα πιο σκληρά μνημόνια και παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη, με σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα κόμματα.”

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως “παίρνουμε τα μηνύματα από τους δυσαρεστημένους πολίτες. Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε πολιτικό κόστος, αλλά για να σωθεί η χώρα ήταν επιβεβλημένο να πάρουμε επώδυνα μέτρα και να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό. Ακόμα και στην προεκλογική περίοδο δεν δώσαμε οποιεσδήποτε υποσχέσεις”.

Είπε πως “σε όλα τα δύσκολα και αναγκαία, ήμασταν και θα είμαστε η ασπίδα στήριξης της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη”.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “οι συνετές προσπάθειες της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη πέτυχαν τους στόχους τους, διότι οι πολίτες, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, έδειξαν υπευθυνότητα και ωριμότητα μπροστά στην κρίση. Έτσι δημιουργήθηκε η σταθερή προοπτική της Κύπρου”.

Είναι γεγονός, συνέχισε, πως η πολιτική και τα κόμματα περνούν κρίση αξιοπιστίας στη σχέση τους με τους πολίτες. Οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές για να ξανακερδίσουμε τη μάχη της αξιοπιστίας, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως αυτή είναι η πηγή της αποχής, που εκδηλώθηκε και σε αυτές τις εκλογές.

“Η αποχή, που είναι εντονότερη στις νεότερες ηλικίες, στέλνει το δικό της, ισχυρό μήνυμα προς όλους μας. Εμείς στο Δημοκρατικό Συναγερμό λάβαμε το μήνυμα”, είπε.

Σημείωσε πως “κάθε επιλογή στις εκλογές είναι σεβαστή” και ευχαρίστησε τους πολίτες εκείνους που εμπιστεύθηκαν το Δημοκρατικό Συναγερμό, σημειώνοντας πως “η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη και αποτελεί ευθύνη”.

“Από αύριο όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο. Απαλλαγμένη από την κατοχή και με γερά θεμέλια στην οικονομία”, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network