MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αβάσιμα, χαρακτηρίζει ο ACTA τα όσα αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για τα οργανωμένα ταξίδια

Advertisement

Sponsored by exness

Αβάσιμα, χαρακτηρίζει ο ACTA τα όσα αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για τα οργανωμένα ταξίδια – Αναφέρει επίσης ότι «ο νόμος διασφαλίζει δε την ομαλή λειτουργία της αγοράς ταξιδίων, αποτελεί ασπίδα για τους καταναλωτές και ο ACTA την τηρεί με ευλάβεια και άψογη επαγγελματικότητα»

Αβάσιμα, απαράδεκτα και προκλητικά, χαρακτηρίζει ο του Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), τα όσα περιέχονται σε ανακοίνωση ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών (ΚΣΚ) σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τον ρόλο του ACTA.

Advertisement

«Σε μια προσπάθεια να επιβάλει ετσιθελικά τις απόψεις του, ο ΚΣΚ παρερμηνεύει τη νομοθεσία και ζητά από το Υπουργείο Εμπορίου να την τροποποιήσει με βάση τα δικά του γούστα και σκοπούς», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο ACTA, ο οποίος απορρίπτει «ως αυθαίρετο, εσφαλμένο αλλά και παραπλανητικό τον ισχυρισμό του ΚΣΚ ότι ο νόμος ΄φωτογραφίζει΄ τον ίδιο».

Αναφέρει ότι «ο νόμος δίνει μια ευρεία ανάλυση των προδιαγραφών που απαιτούνται όπως τηρηθούν για να εγκριθεί ΄μια εταιρεία, σύνδεσμος, σύλλογος, ίδρυμα, ένωση ή σωματείο διοργανωτών ταξιδίων, πωλητών και ταξιδιωτικών πρακτόρων΄».

Αναφέρει επίσης ότι «ο νόμος διασφαλίζει δε την ομαλή λειτουργία της αγοράς ταξιδίων, αποτελεί ασπίδα για τους καταναλωτές και ο ACTA την τηρεί με ευλάβεια και άψογη επαγγελματικότητα».

«Η απαίτηση του ΚΣΚ να αναχθεί και αυτός σε Εγκεκριμένο Σώμα ελέγχου των οργανωτών ταξιδιών είναι επικίνδυνη καθώς ούτε την τεχνογνωσία, ούτε την εμπειρία διαθέτει για να διαχειρίζεται τέτοια εξειδικευμένα θέματα», προσθέτει.

Επιπλέον, ο ACTA αναφέρει ότι ο ίδιος και τα μέλη του «πάντοτε συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία και πάντοτε φροντίζουν για προστασία των ταξιδιωτών και προσθέτει ότι «οι αξίες των εγγυητικών καθορίζονται από συγκεκριμένη, εγκεκριμένη διαδικασία στη βάση του νόμου και δεν αποτελεί αυθαίρετη απόφαση του οποιουδήποτε».

Επίσης, αναφέρει ότι είναι έξω από κάθε λογική ο ισχυρισμός του ΚΣΚ, όπως προσθέτει, «ότι το ίδιο το κράτος συμβάλλει στη διαφθορά, επειδή δεν ικανοποιεί τις ετσιθελικές και αδικαιολόγητες απαιτήσεις του για τροποποίηση της νομοθεσίας».

Ο ACTA αναφέρει ότι ένας Σύνδεσμος με ιστορία, αξιοπιστία και κύρος και δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτού του τύπου τις υπονομεύσεις και προσθέτει ότι «ο τομέας του τουρισμού είναι τόσο πολύ σημαντικός για την οικονομία του τόπου, που δεν προσφέρεται για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση».

«Λαμβάνοντας τα πιο πάνω υπόψη επαναλαμβάνει ότι καθόλα νόμιμα και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης αλλά και ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού και απόλυτο σεβασμό προς τον Πολίτη και τον Καταναλωτή εφαρμόζει το Νόμο, όσο δε αφορά τους αναφερόμενους αναληθείς, αβάσιμους, κακόπιστους, δυσφημιστικούς ισχυρισμούς του ΚΣΚ επιφυλάσσει απόλυτα όλα τα νόμιμα του δικαιώματα», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network