MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ατομικά πακέτα για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των μεταναστών

Advertisement

Sponsored by exness

Ατομικά πακέτα με τα χρειώδη για τις ανάγκες του καθενός διανέμονται το πρωί στους 87 συνολικά διασωθέντες πρόσφυγες από τη Συρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοκκινοτριμυθιά από χθες το μεσημέρι, ενώ ολοκληρώθηκε και η αιματοληψία με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένονται μέχρι αύριο Τρίτη, οπότε και δεν θα επιτραπεί σήμερα και αύριο η είσοδος στο χώρο σε όσους δεν έχουν εργασία

Advertisement

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πολιτικής Άμυνας Λουκάς Χατζημιχαήλ ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών ήδη τοποθετούνται ανεμιστήρες σε κάθε αντίσκηνο, ενώ οι πρόσφυγες μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο των εστιατορίων αλλά και επιπλέον τέντες-σκέπαστρα που στήθηκαν σήμερα για προστασία από τον ήλιο.

Από τους 87 μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο, 29 είναι παιδιά και 19 γυναίκες. Πέντε ασυνόδευτα παιδιά έχει αναλάβει το Γραφείο Ευημερίας και φιλοξενεί σε διαφορετικό χώρο, ενώ 20 άτομα έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο και βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού διανέμει πακέτα βοήθειας για τις ατομικές ανάγκες του καθενός, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Τάκης Νεοφύτου απηύθυνε έκκληση στο κοινό για βοήθεια που να καλύπτει τις ανάγκες σε ένδυση, υπόδηση για όλους και παιδικές τροφές,  γάλατα, παιχνίδια.

Χθες, ανέφερε, κάλυψαν τις πρώτες ανάγκες και έδωσαν σε όλους ένα πακέτο ατομικής υγιεινής, καταγράφοντας όλες τις ανάγκες του καθενός. Αυτά, είπε, δίδονται σήμερα και καλύπτουν “από την οδοντόβουρτσα μέχρι το μαξιλάρι που θα κοιμηθεί, τα ρούχα, παιδικές τροφές, παιδικά μπανάκια, αντιηλιακά και κρέμες για τα εγκαύματα που φέρουν πολλοί”. Στόχος, σημείωσε, μια άνετη υπό τις παρούσες συνθήκες διαβίωση αυτών των ατόμων.

Έφτασαν εδώ μόνο με αυτά που φορούσαν, καθώς δεν μπόρεσαν κατά τη μεταφορά τους από τη μια βάρκα στην άλλη να πάρουν τυχόν αποσκευές, πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε ότι οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί οι 87 αφορούν συγκεκριμένες ασθένειες, όσοι είχαν κάποια άλλα εμφανή προβλήματα ή ανέφεραν οι ίδιοι ιατρικά προβλήματα, εξετάστηκαν επιτόπου όταν τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όπως και στο Κέντρο της Κοκκινοτριμυθιάς, από ομάδα ιατρών. Όσοι έχουν χρόνια προβλήματα που δεν χρήζουν άμεσης βοήθειας καταγράφονται και θα παρακολουθούνται, συμπλήρωσε.

Η Πολιτική Άμυνα, είπε ο Αναπληρωτής Διευθυντής, στελεχώνει το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων με έξι-επτά εθελοντές, σημειώνοντας ότι το Σάββατο προς Κυριακή στο χώρο του λιμανιού της Λάρνακας, όπου έφτασαν οι Σύροι πρόσφυγες, υπήρχαν 65 μέλη της Πολιτικής Άμυνας, ενώ ισάριθμος ήταν και ο αριθμός χτες στο Κέντρο της Κοκκινοτρομυθιάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network