MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ασύγγνωστη αδιαφορία ορισμένων… πρόκληση για χιλιάδες! Οι εργασιακοί χώροι που σήμαναν SOS

Advertisement

Sponsored by exness

Πλημμελής εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων και παραβίαση των μέτρων πίσω από τον εντοπισμό κατά συρροή κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους – Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο – SOS και για τα νοσοκομεία μας

«Παρατηρείται ασύγγνωστη αδιαφορία, η οποία συνιστά πρόκληση για τις χιλιάδες εργαζόμενους, εργοδότες και γενικά τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα και ακολουθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Advertisement

Η οργίλη αναφορά αυτή του Υπουργού Υγείας αμέσως μετά την ανακοίνωση 92 θετικών περιστατικών κορωνοϊού στο σφαγείο CYPRA στην Λευκωσία, ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί για τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους καθώς και της μη τήρησης των πρωτοκόλλων από μερίδα εργοδοτών και εργαζομένων.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε ένα εργασιακό χώρο, επιχείρηση ή χώρο εστίασης, η περίπτωση του σφαγείου έχει ξεπεράσει σε αριθμό περιστατικών κάθε προηγούμενο εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

Τα 92 κρούσματα σε σφαγείο, έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά τον εντοπισμό 39 περιστατικών στο Σωκράτειο Μέλαθαρο στη Λεμεσό, άλλη μία υπό διερεύνηση περίπτωση μη τρήσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με σοβαρότατες συνέπειες.

Επιπλέον, μεγάλη ανησυχία προκάλεσε τις τελευταίες μέρες ο εντοπισμός 7 θετικών κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Λεμεσού, 5 ασθενών και 2 μελών του προσωπικού.

Αντίστοιχη περίπτωση, σε πολύ μικρότερο αριθμό περιστατικών βεβαίως, υπήρξε και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν εντοπίστηκαν σε εργαστήριο αρτοποιείου στην Αραδίππου 12 κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ΟΚΥπΥ τέθηκε σε συναγερμό.

Στην περίπτωση του Σφαγείου ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημέρωσε χθες, ότι έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης, με την αποστολή δύο γιατρών και νοσηλευτών για κλινική εξέταση των ατόμων. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην περίπτωση του Σωκράτειου.

Και για τις τρεις περιπτώσεις οι διαδικασίες ιχνηλάτησης τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή προκειμένου να διαπιστωθεί πως ξεκίνησε η μόλυνση ενώ «τρέχουν» και διαδικασίες για διαπίστωση ενδεχόμενων λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν στο μεγάλο αριθμό θετικών περιστατικών σε εργασιακούς χώρους.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ…

Η χθεσινή ανακοίνωση για τα συνολικά 314 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο σήμανε ξανά συναγερμό. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 224 κρουσμάτων γρήγορα καταρρίφθηκε. Από τη μία η αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη η αύξηση των νοσηλευόμενων χτυπούν καμπανάκι κινδύνου την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται σε καθεστώς μερικού «lockdown».

«Έχουμε αναγνωρίσει ότι το ολικό lockdown είναι μια έσχατη παρέμβαση όταν τα πράγματα αρχίσουν να ξεφεύγουν. Άρα το έχεις στην φαρέτρα σου ως εργαλείο, αλλά όταν τα πράγματα ξεφεύγουν» δήλωνε την Παρασκευή η Δρ. Νικολόπουλος συνδέοντας ότι η στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιο έσχατο μέτρο θα σημαίνει ότι επιδεινώνεται η κατάσταση και στα νοσοκομεία.

Πάντως, στη χθεσινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας σήμανε καμπανάκι κινδύνου και για τον αριθμό των νοσηλευόμενων, που αυξάνονται καθημερινά. Από το Υπουργείο, σημειώνεται δε ότι «μέχρι την Παρασκευή, 30/10, ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 4 και το  Σάββατο 31 Οκτωβρίου έφθασε τους 5 για να αυξηθεί χθες σε 6 και σήμερα σε 7. Παρόλο που ο αριθμός στις ΜΕΘ παραμένει μονοψήφιος, εντούτοις εάν η διασπορά του ιού στην κοινότητα συνεχίσει στα ίδια ψηλά επίπεδα, είναι θέμα ημερών να αυξηθούν περαιτέρω οι ασθενείς που θα χρήζουν νοσηλείας και κατ’ επέκταση να παρουσιαστεί σημαντική αύξηση και στον αριθμό των ασθενών στη ΜΕΘ».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network