MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αστυνομικοί από Ιρλανδία παρείχαν εκπαίδευση στους ερευνητές της ΔΕΑ

Advertisement

Sponsored by exness

H Iρλανδία παρέδωσε εισφορά €25.000 στη ΔΕΑ

Ευχαριστίες προς την Εθνική Αστυνομία και Υπηρεσία Ασφάλειας της Ιρλανδίας (An Garda Síochána) για την παροχή εκπαίδευσης στους ερευνητές της ΔΕΑ από ομάδα έξι Ιρλανδών αστυνομικών με θέμα τη λήψη ανακριτικών συνεντεύξεων, από την 25η Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου 2023, εκφράζει η ΔΕΑ.

Advertisement

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου, οι νεοαποκτηθείσες αυτές δεξιότητες λήψης συνεντεύξεων θα υποβοηθήσουν τη λειτουργία της ΔΕΑ.

«Τα Μέλη της Επιτροπής ευελπιστούν πως η συνεργασία αυτή με την Εθνική Αστυνομία και Υπηρεσία Ασφάλειας της Ιρλανδίας θα συνεχιστεί», αναφέρει η ΔΕΑ.

Η ΔΕΑ συστάθηκε το 1981, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το έργο της ΔΕΑ για την Εκταφή, την Ταυτοποίηση και την Επιστροφή των Λειψάνων των Αγνοουμένων στην Κύπρο, ξεκίνησε το 2006 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) παρέλαβε δωρεά ύψους €25.000 από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Με τη δωρεά αυτή, η συνολική συνεισφορά της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας προς τη ΔΕΑ ανέρχεται στις €450,000 από το 2006, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

“Τα χρήματα αυτά το 2023 θα υποστηρίξουν τον στόχο της ΔΕΑ για την ταυτοποίηση και την επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων, και ως προς τον τερματισμό της αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει τις οικογένειες για τόσα χρόνια”, σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΑ συστάθηκε το 1981, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη,  υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το έργο της ΔΕΑ για την Εκταφή, την Ταυτοποίηση και την Επιστροφή των Λειψάνων των Αγνοουμένων στην Κύπρο, ξεκίνησε το 2006 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έως τις 31 Οκτωβρίου 2023, τα λείψανα 1.036 αγνοούμενων και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου έχουν ταυτοποιηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network