MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αστυνομία: Ενημερώσαμε από το 2018 ότι καταζητείτο ο Μαλαισιανός επενδυτής

Advertisement

Sponsored by exness

Από το 2018 η Αστυνομία είχε ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία για τον καταζητούμενο Μαλαισιανό επιχειρηματία – Συνεχίζεται ο ντόρος γύρω από τις πολιτογραφήσεις στο εσωτερικό – Δεν ικανοποιήθηκαν τα κόμματα με τις 26 ανακλήσεις διαβατηρίων -Υπεραμύνεται των χειρισμών για τα διαβατήρια ο υπουργός Εσωτερικών

Όταν το 2015 είχε ζητηθεί από την Αστυνομία να ελέγξει το ποινικό μητρώο του Μαλαισιανού επιχειρηματία Jho Low link ώστε να του δοθεί κυπριακό διαβατήριο δεν εντοπίστηκε τίποτα μεμπτό ανέφερε ο Βοηθός Εκπρόσωπος Τύπου Αρχηγείου Αστυνομίας Στέλιος Στέλιου, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε αναφέρει προ ημερών ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Advertisement

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Στυλιανού ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι ο Μαλαισιανός επενδυτής αναχώρησε από την Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2015 και από τότε δεν την ξανά επισκέφθηκε.

Εξήγησε δε πως η πρώτη φορά που εκδόθηκε αγγελία ότι καταζητείτο ήταν το 2016 από την Interpol Σιγκαπούρης και δύο χρόνια αργότερα εξέδωσε παρόμοια ανακοίνωση και η Interpol Μαλαισίας. Ωστόσο, πρόσθεσε, η Κυπριακή Αστυνομία δεν έχει υπογράψει συμφωνία με αυτές τις δύο χώρες. Ως εκ τούτου οι αγγελίες που είχαν αναρτηθεί στη βάση δεδομένων της Interpol δεν έγιναν αμέσως αντιληπτές από τις κυπριακές αρχές.

Στην αντίληψη τους ότι ο επιχειρηματίας Jho Low καταζητείτο, όπως επισήμανε, ήρθε για πρώτη φορά το 2018 και με επιστολή ενημερώθηκαν τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ έγινε κοινοποίηση της εν λόγω επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η ΜΟΚΑΣ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Υπεραμύνεται των χειρισμών για τα διαβατήρια ο υπουργός Εσωτερικών

Η διερεύνηση των υποθέσεων των εννέα επενδυτικών αιτήσεων άρχισε από το υπουργείο Εσωτερικών προτού δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, δήλωσε ο υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ανέφερε ότι με τα νέα κριτήρια τα οποία εισήχθηκαν για τον έλεγχο των αιτήσεων γίνεται ο εκ των προτέρων αποκλεισμός ατόμων ακόμη και με την υποψία για κάτι μεμπτό λόγω δημοσιευμάτων.

Οι περιπτώσεις επανεξέτασης 26 διαβατηρίων είπε ο κύριος Πετρίδης αφορούν υποθέσεις από το 2012 μέχρι το 2017.
Για κάποιες από τις υποθέσεις, πρόσθεσε είχαν αρχίσει τη συλλογή πληροφοριών και για κάποιες άλλες έχουν ζητηθεί ήδη πληροφορίες από το εξωτερικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης είναι άδικες οι αναφορές ότι η οικονομία της Κύπρου βασίζεται στο σχέδιο πολιτογραφήσεων. Βασίζεται, υπέδειξε, στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, σε ψεσινή τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε να σταματήσει η διαπόμπευση τίμιων ανθρώπων που επέλεξαν την Κύπρο για επενδύσεις και τόνισε ότι αυτοί που να αξιοποιήσουν λάθη «που έχουν γίνει με βάση ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είχε αυστηρούς ελέγχους, να αγωνίζονται με κάθε τρόπο, να νομίσουν ότι μπορεί να κερδίσουν πολιτικά. Θα απογοητευτούν».

Θέση πήρε εκ νέου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ξεκαθάρισε σε όσους τον επικρίνουν σχετικά με την εμπλοκή του για ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού επιχειρηματία ανέφερε ότι «η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός και φιλανθρωπικός οργανισμός και πολιτιστικός και εθνικός και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, όπως είπα. Κι όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα του».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network