MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ασφυκτικά γεμάτες οι Πρώτες Βοήθειες. «Στο ίδιο έργο θεατές…» λέει Εκπρόσωπος ΠΑΣΥΝΟ στη CT

Advertisement

Sponsored by exness

Στο ίδιο έργο θεατές – «Νοσούν» τα ΤΑΕΠ – Φωνάζουν όλοι, ασθενείς και προσωπικό – 7 στους 10 πάνε στα ΤΑΕΠ χωρίς να είναι επείγον περιστατικά

Advertisement

Ασφυκτικά γεμάτες είναι τις τελευταίες ημέρες οι Πρώτες Βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έχοντας ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες ασθενών, αλλά από την άλλη και την δυσαρέσκεια γιατρών και νοσηλευτών που όπως φαίνεται δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό ασθενών.

Στο ίδιο έργο θεατές, λένε οι νοσηλευτές

Την αντίστοιχη περσινή περίοδο τόσο ιατρικό, όσο και νοσηλευτικό προσωπικό, προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας έξω από τα ΤΑΕΠ διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατούσε στα Επείγοντα.

Τότε και πάλι στο φώς βγήκαν τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης, που έκαναν την ζωή δύσκολη στο προσωπικό, που είχε να βγάλει εις πέρας ένα μεγάλο όγκο εργασίας και ένα μεγάλο αριθμό ασθενών.

Από την άλλη ο ασθενής – φορολογούμενος πολίτης – και πάλι διαμαρτυρόταν για τις ατελείωτες ώρες που ανέμενε στην ουρά των ΤΑΕΠ για να εξεταστεί και όχι μόνο.

Μιλώντας στην Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε ότι για άλλο ένα καλοκαίρι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

«Πραγματικά δεν άλλαξε τίποτα από πέρσι, είμαστε στον ίδιο παρανομαστή»

«Θέλουμε να τονίσουμε την απογοήτευση μας αφού και στο παρελθόν διαμαρτυρηθήκαμε για την κατάσταση, θίξαμε τα θέματα στο αρμόδιο υπουργείο, δώσαμε εισηγήσεις, αλλά δεν έγινε κάτι»

ΠΑΣΥΝΟ: «Στο κενό έπεσαν οι εισηγήσεις μας»

Αυτή τη στιγμή σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ Λευκωσίας, ωστόσο και οι άλλες επαρχίες κυρίως την Θερινή περίοδο ασφυκτιούν.

«Πρόβλημα έχουμε σε όλα τα ΤΑΕΠ. Τo αίτημα για ενίσχυση των πρώτων βοηθειών Λάρνακας και Πάφου για 5ο νυχτερινό νοσηλευτή για τις ανάγκες του καλοκαιριού έπεσε στο κενό» επισήμανε ο κ.Πετέλης.

Επίσης όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Cyprus Times, με εισήγηση του Υπουργείου Υγείας τέθηκε θέμα πρόσληψης 40 νοσηλευτών (με 6μηνο συμβόλαιο) με την αγορά υπηρεσιών.

Κάτι βέβαια που δεν έχει γίνει στο παρελθόν, ωστόσο ούτε αυτό υλοποιήθηκε αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από νοσηλευτικό προσωπικό.

Παγκύπρια υπήρξαν μόνο δύο αιτήσεις από ενδιαφερόμενους νοσηλευτές καθώς η διαδικασία ήταν δαιδαλώδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί απλοποιώντας κάποιες διαδικασίες.

Στόχος ήταν η τοποθέτηση αυτών των επιπλέον νοσηλευτών στα ΤΑΕΠ κυρίως την θερινή περίοδο, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι πρώτες βοήθειες παγκύπρια.

Ερωτηθείς για το εν λόγο θέμα ο κ.Πετέλης ανέφερε ότι «όντως η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή» ενώ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το αν θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι αισιόδοξος αφού δεν βλέπουμε τις κινήσεις που πρέπει»

7 στους 10 πολίτες πάνε στα ΤΑΕΠ για μη επείγοντα περιστατικά

Στα επείγοντα καθημερινά σπεύδουν αρκετοί πολίτες χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν κάτι σοβαρό.

Όπως αναφέρει ο κ.Πετέλης «αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να δει το Υπουργείο Υγείας και να ενημερώσει το κοινό σωστά. Το 70% των ασθενών που έρχεται εκεί δεν είναι επείγοντα. Μπορούν να αποτίνονται και στα εξωτερικά ιατρεία»

Επίσης ένα άλλο θέμα που «καίει» το προσωπικό και έθιξε ο Εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ είναι αυτό της σωστής διαχείρισης των κλινών.

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν 2-3 ώρες ή και περισσότερο για να εξεταστούν,  ή 6 με 8 ώρες για να γίνουν εισαγωγή σε δωμάτιο επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια» κατέληξε ο κ.Πετέλης.

Συνάντηση με τον Αρμόδιο Υπουργό θα έχει η ΠΑΣΥΝΟ μετά τις 20 του μήνα για να συζητηθούν εκ νέου τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της Υγείας.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network