MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΑΣΔΥΚ: Συνδικαλιστική μετεξέλιξη προς όφελος των εργαζομένων

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΑΣΔΥΚ καθίσταται ιδρυτικό μέλος ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα

Τη δυναμική μετεξέλιξη της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), με την προσχώρησή της σε ένα νέο συνδικαλιστικό φορέα, ευρύτερης αποδοχής, αποφάσισε η 5η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή εργαζομένων οι οποίοι εκπροσωπούν ευρύ φάσμα του δημόσιου τομέα, της Αστυνομικής Δύναμης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΑΣΔΥΚ καθίσταται ιδρυτικό μέλος ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Οι συντεχνίες μέλη του νέου φορέα, ο οποίος θα εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα αποτελέσει, σε πρώτο στάδιο, τον πυρήνα της νέας ομοσπονδίας, η ιδρυτική συνέλευση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Γιώργος Χωραττάς, στην εισηγητική του ομιλία, εστίασε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια δέχεται ανηλεείς επιθέσεις, σημειώνοντας ότι η σύσταση ενός ευρύτερου συνδικαλιστικού σχηματισμού θα ενδυναμώσει το εκτόπισμα και την αντιπροσωπευτικότητα της ΑΣΔΥΚ, και συνακόλουθα θα ενισχύσει την πολιτική των διεκδικήσεων προς όφελος των δίκαιων αιτημάτων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο Γραμματέας της ΑΣΔΥΚ, Κώστας Ιωάννου, στη δική του ομιλία, αναφέρθηκε στο ανοικτό ακόμα θέμα του κρατικού μισθολογίου σε συνδυασμό με το αυξανόμενο πρόβλημα της φοροδιαφυγής, με τη Γενική Συνέλευση να επαναβεβαιώνει παλαιότερη απόφαση για συνέχιση του αγώνα αποκατάστασης των μισθών και επανάκτησης όλων των ωφελημάτων που οι εργαζόμενοι έχουν απωλέσει.

Επίσης, η κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων (από το 2011 και εντεύθεν), παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της Οργάνωσης, η οποία καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε υλοποίηση των δεσμεύσεων της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network