MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΑΣΔΥΚ: «Ατυχής» η δημοσιοποίηση στατιστικών για τις άδειες ασθενείας δημοσίων υπαλλήλων

Advertisement

Sponsored by exness

Σειρά ερωτημάτων προκαλεί στην Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) η δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών των στατιστικών στοιχείων σε σχέση με τις άδειες ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αναφέρει σε  ανακοίνωσή της η Συντεχνία.

Advertisement

Στην ίδια ανακοίνωση διερωτάται «για την σκοπιμότητα» αυτής της ενέργειας «για την εμμονή και χρονίζουσα διάθεση ορισμένων ΜΜΕ να υπερβάλουν σε τίτλους, και, τρίτο, για την, με αυτό τον τρόπο, δημιουργία αρνητικών εντυπώσεις για το σύνολο των εργαζομένων του κρατικού τομέα οι οποίοι ενδεχομένως  να πήραν μια ή δύο μέρες άδεια ασθενείας κατά τη διάρκεια του έτους».

«Διερωτόμαστε, τελικά, κατά πόσον, οι εργαζόμενοι, εντός και εκτός Δημόσιας Υπηρεσίας, έχουν το δικαίωμα να αρρωσταίνουν» αναφέρει η ΑΣΔΥΚ για να προσθέσει ότι αυτή η τακτική από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών «είναι ατυχής δεν προσφέρει οτιδήποτε».

Επιπλέον, «είναι απορίας άξιο γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα αντιμετώπισης του ‘προβλήματος’ που φαίνεται να υπάρχει».

Η ΑΣΔΥΚ καθιστά σαφές ότι «είναι ενάντια στις οποιεσδήποτε καταχρήσεις απ` όπου και αν αυτές προέρχονται, είτε από τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, είτε από την πλευρά των εργοδοτών, ή την πλευρά των εργαζομένων για αυτό και οι αρμόδιες αρχές θα μας βρουν σε κάθε περίπτωση συμπαραστάτες στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από όπου και εάν προέρχονται».

Εκτιμά ότι «ο αυξημένος αριθμός αδειών ασθενείας των υπαλλήλων συνδέεται άμεσα με τη διοίκηση, το άτομο το οποίο προΐσταται και τις εργασιακές συνθήκες που δημιουργεί και για του λόγου το αληθές», όπως αναφέρει,  παραπέμπει «σε δημοσιεύματα που υπάρχουν από έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες».

Ως εκ τούτου,  η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου «καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, ως την πλέον αρμόδια αρχή, να καταβάλει προσπάθειες για να εντοπίσει τα αίτια που δημιουργούν το ‘πρόβλημα’, όπως έχει γίνει αλλού, και να το επιλύσει και δηλώνει πως σε μια τέτοια προσπάθεια της Κυβέρνησης θα σταθεί συμπαραστάτης».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network